Antena 3 CNN Actualitate Sănătate Medicii de familie ar putea primi salarii mai mari cu 50% | Condiţia care trebuie îndeplinită

Medicii de familie ar putea primi salarii mai mari cu 50% | Condiţia care trebuie îndeplinită

Medicii de familie ar putea primi salarii mai mari cu 50%, conform noului Contractul Cadru al CNAS pe 2023. Aceștia sunt nevoiți să respecte o singură condiție.

Medicii de familie ar putea primi salarii mai mari cu 50% | Condiţia care trebuie îndeplinită
Sursa foto: pixabay.com
de Ioana Mircea    |    21 Feb 2023   •   09:51

Medicul de familie nou-venit într-un sat ar urma să încaseze, timp de şase luni, cu 50% mai mult decât unul care lucrează în oraș, cu condiția să meargă într-o localitate în care nu mai este alt doctor și nici cabinet medical, potrivit noului Contractul Cadru al CNAS pe 2023.

Prin intermediul acestei modificări, autoritățile fac astfel primul pas pentru a încerca să acopere deficitul acestor specialişti. Aproape 2.000 de medici de familie lipsesc din sistemul de sănătate din România.

În plus, doctorii vor putea avea un rol mai important în depistarea precoce a bolilor cu impact major asupra stării de sănătate a populației, prin acordarea de consultaţii preventive tuturor persoanelor înscrise pe lista lor. Acestea sunt modificările propuse în noul Contract Cadru, care ar trebui să intre în vigoare de la 1 iulie 2023.

Citeşte şi: Medicii învățați de spitale cum să nu ia șpagă, la Suceava. Cursul a durat mai multe ore

Documentul prevede însă și alte schimbări precum extinderea accesului la servicii medicale oferite în sistem ambulatoriu şi de spitalizare de zi pentru a elibera camerele de gardă ale spitalelor.

Apoi, acordarea unor consultații la distanţă, pentru monitorizarea bolilor cronice și introducerea dispozitivelor compresive în lista celor decontate din bugetul CNAS.

Noul Contract Cadru care prevede toate aceste modificări se află deocamdată în dezbatere publică, potrivit stirileprotv.ro.

×
Subiecte în articol: medici de familie
Parteneri
Primele rezultate ale anchetei de la Spitalul Sfântul Pantelimon
x close