Antena 3 CNN Actualitate Sănătate Secție renovată complet  în cadrul Spitalului Clinic Polizu. Investiția totală a fost de 560.000 de euro

Secție renovată complet  în cadrul Spitalului Clinic Polizu. Investiția totală a fost de 560.000 de euro

Institutul Naţional pentru Sănătatea Mamei și Copilului ”Alessandrescu- Rusescu’’ a inaugurat Secția OG1 din cadrul Spitalului Clinic Polizu, renovată și utilată.

Secție renovată complet  în cadrul Spitalului Clinic Polizu. Investiția totală a fost de 560.000 de euro
de Redacția Antena 3    |    16 Sep 2021   •   09:24

Secția OG 1 din cadrul INSMC – Spitalul Clinic Polizu are o suprafață totală de 950 mp, structurată pe doua etaje. Secția OG1 are în structură Sala de Nașteri compusă din 4 săli de travaliu, sală de lăuzie, 2 săli de pre-travaliu, 2 rezerve de terapie intensivă pentru lăuze post-operație de cezariană și sala de operații și partea de Lăuzie Fiziologică compusă din 7 rezerve, 6 saloane de 2 paturi și 6 saloane de 4 paturi. 

Lucrările au fost începute în august 2021, iar investiția totală a fost de 560.000 de euro (210.000 euro Organizația Salvați Copiii cu sprijinul donatorilor și susținerea Garanti BBVA Romȃnia, 100.000 Unicredit Bank, 10.000 euro Râureni, 10.000 euro Annabella și 230.000 euro din fondurile proprii ale INSMC). În anul 2020 Secția OG1 a asistat nașterea a peste 3200 de copii.

“Fiind o clădire din anii’40, care nu a suportat foarte multe renovări, se impunea o renovare și o igienizare completă. De 24 de ani de când sunt în acest spital, singura renovare a fost făcută acum 20 de ani și în niciun caz la aceste dimensiuni.

Fiind o unitate reprezentativă a Ministerului Sănătății, anume Institutul Național pentru Sănătatea Mamei și Copilului, instituție unde vin mame din toată țara, avea nevoie să se ridice la standardele generate de concurența spitalelor private și a altor spitale de stat.

Demararea acestui proiect și implicarea tuturor a fost mana cerească, fapt pentru care suntem enorm de recunoscători. Mulțumim tuturor partenerilor pentru implicarea si recunoașterea importanței acestor renovări. Siguranța mamelor și a copiilor este prioritatea noastră, iar un spațiu nou renovat întărește misiunea noastră de a le oferi această siguranță a spus Dr. Dana Oprescu – Medic primar Obstetrică-Ginecologie, Șef Secție OG I.

Finalul lunii septembrie va aduce și un nou proiect. Începem renovarea, utilarea și dotarea completă a Ambulatoriului de Specialitate al INSMC Pediatrie, suma estimativă necesara finalizarii proiectului fiind de 400.000 de euro (renovare și utilare). 

››› Vezi galeria foto ‹‹‹

×
Subiecte în articol: Spitalul Clinic Polizu spital
Parteneri
Trucul prin care pot fi anulate amenzile pentru vorbitul la telefon
x close