Antena 3 CNN Actualitate Sănătate Sfat de sănătate. Cât de sănătoși sunt îndulcitorii artificiali

Sfat de sănătate. Cât de sănătoși sunt îndulcitorii artificiali

Sfat de sănătate. Cât de sănătoși sunt îndulcitorii artificiali
18 Ian 2019   •   09:17

Vrem să mâncăm dulce, dar să nu ne îngrășăm, așa că renunțăm la zahăr și apelăm la îndulcitorii naturali pentru a ne menține silueta. Medicul specialist în diabet, nutriție și boli metabolice Simona Carniciu a vorbit vineri, la rubrica „Sfat de Sănătate cu Andreea Cigolea”, despre cât sunt de sănătoși îndulcitorii.

„Îndulcitorii nu au efecte negative asupra sănătății. S-a stabilit și o cantitate zilnică acceptată. Această cantitate este suficient de mică pentru a nu afecta organismul. Un mit este că flora microbiană intestinală este afectată. Această floră microbiană intestinală poate fi afectată prin consumul anumitor substanțe, care sunt adăugate produselor rafinate pe care noi le consumăm. O persoană care optează pentru îndulcitori artificiali are și un stil de viață nesănătos. Cei naturali sunt de mai multe tipuri, sirop de agave, ștevie, xilitol și trebuie să ținem cont de tipul de aliment pe care îl consumăm”, a spus medicul Simona Carniciu.

Andreea Cigolea vă dă sfaturi de sănătate.

De luni până vineri, la Antena 3, vor fi prezentate cele mai importante informaţii în rubrica de recomandări, noutăți și curiozități din sănătate.

×
Subiecte în articol: Sfat de sănătate
Parteneri
Horia Constantinescu a demisionat de la șefia ANPC
x close