Antena 3 CNN Actualitate Sănătate Sfat de sănătate. Ce facem ca să ne ferim de gripă

Sfat de sănătate. Ce facem ca să ne ferim de gripă

Sfat de sănătate. Ce facem ca să ne ferim de gripă
Sursa foto: foto- captură Antena 3
16 Ian 2019   •   09:03

În plin sezon al virozelor, medicul Adrian Marinescu a explicat la „Sfat de Sănătate cu Andreea Cigolea” ce trebuie să facem ca să ne ferim de viruși și să nu ajungem la gripă. 

„E clar că vom avea multe cazuri de infecții de căi respiratorii. Numai unele vor fi gripă. Ar trebui să știm care e diferența dintre o simplă răceală și gripă. Cum să prevenim e destul de simplu. Începem cu o vaccinare antigripală, spălăm mâinile cu apă și săpun, avem grijă să folosim soluții antiseptice, izolăm persoanele bolnave”

Care e diferența dintre răceală și gripă

„Putem să facem destul de ușor diferența clinic. Atunci când avem o stare generală proastă, cu dureri musculare în tot corpul, cu dureri de cap, acestea merg clar cu gripa. O simplă viroză este guturiaul bine-știut, dar avem o stare mult mai bună”.

„Febra oricum e și în viroză și în gripă. E mai greu de diferențiat”. 

Ne putem trata acasă?

„Dacă e o formă ușoară. Virozele putem să le tratăm și acasă, cele mai multe dintre ele se rezolvă. Cu sau fără tratament, tot șapte zile durează”. 

„Cele mai multe forme de gripă sunt ușoare. Complicațiile respiratorii apar mult mai târziu și apar de obicei la persoane care au deja niște boli preexistente sau la persoanele supraponderale”

„În unele situații se moare de gripă. Dar cele mai multe sunt forme ușoare”. 

Ce ajută să nu ajungem la gripă?

-sportul

-imunitate crescută datorită alimentației

 

×
Subiecte în articol: Sfat de sănătate gripa
Parteneri
Românii care vor fi obligați să își instaleze al doilea contor pentru energie
x close