Antena 3 CNN Actualitate Sănătate Situație incredibilă în spital! Ceartă între medici, operații cu aparatură ruginită

Situație incredibilă în spital! Ceartă între medici, operații cu aparatură ruginită

Situaţie incredibilă la cel mai mare spital de urgenţă din Gorj. Luni întregi medicii au folosit instrumentar ruginit şi aparate vechi de peste 30 de ani, în timp ce aparatura nouă, în valoare de aproape două milioane de lei, stătea închisă în dulap.

Situație incredibilă în spital! Ceartă între medici, operații cu aparatură ruginită
Sursa foto: Foto: Captură Antena 3
11 Feb 2020   •   09:11

Conflictul intern dintre medici şi fosta conducere a dus la această situație, cei care au suferit în cele din urmă fiind pacienții. 

Timp de aproape jumătate de an, medicii au stat cu instrumentarul și medicamentele în dulap fără să le folosească. Apoi, chiar ei au spus că au fost nevoiți să lucreze cu truse de pansare și chirurgicale vechi și ruginite. 

Scandalul a apărut în spital în momentul în care mai mulți șefi ai unor secții au fost schimbați. Aceștia au ținut sub cheie mai multe investiții, până când un control al Curții de Conturi de anul trecut a scos la iveală că acestea erau parțial nefolosite. 

Conducerea spitalului a remediat problema, în sensul că a casat tot instrumentarul vechi, obligându-i pe medici să-l folosească pe cel nou. Achiziția a fost făcută de Consiliul Județean Gorj și pentru toate secțiile s-a ridicat la aproape două milioane de lei. 

Situație incredibilă în spital! Ceartă între medici, operații cu aparatură ruginită

 

×
Subiecte în articol: medici spital Gorj
Parteneri
Se bagă pensiile pe card! S-a aflat exact data la care se vor vira banii
x close