Antena 3 CNN Actualitate Sănătate Situaţie critică în spitalele din România. Peste 60% dintre aparatele din secţiile de ATI nu beneficiază de mentenanţă

Situaţie critică în spitalele din România. Peste 60% dintre aparatele din secţiile de ATI nu beneficiază de mentenanţă

Mai bine de 60% dintre aparatele din secţiile de Terapie Intensivă, nu au servicii de mentenanță, lucru care poate afecta siguranța pacienților.

Situaţie critică în spitalele din România. Peste 60% dintre aparatele din secţiile de ATI nu beneficiază de mentenanţă
Sursa foto: Gettyimages | PatrikSlezak
de Ioana Mircea    |    25 Feb 2023   •   13:41

O analiză făcută de Ministerul Sănătății a arătat că lipsa mentenanței făcută aparatelor din cadrul secțiilor de Terapie Intensivă se regăsește în peste 200 de unități sanitare din toată țara.

Medicii atrag atenția că din această cauză pot avea loc incendii în spitale, așa cum au fost în perioada de pandemie.

"Putem asista la anumite accidente cum ar fi incendiile care au fost generate de unele aparate care funcționau defectuos.Pe de altă parte putem să folosim aparatură care nu funcționează în parametri normali și acest lucru pune în pericol siguranța pacientului.

Citește și: Practica dispozitivelor cardiace, în vizorul premierului Nicolae Ciucă. Neregulile nu au fost semnalate de nicio autoritate

Este foarte posibil ca multe din firmele care au virat aceste aparate să nu ofere și mentenanță. Ministerul Sănătății ar fi trebuit să se îngrijească cu privire la obligativitatea ca odată ce au achiziționat un aparat medical el să fie însoțiți si de contractul de mentenanță", a declarat Radu Țincu, medic ATI Spitalul Floreasca.

×
Subiecte în articol: ati
Parteneri
Florin Piersic a fost transferat la Terapie Intensivă!
x close