Antena 3 CNN Emisiuni Antena 3 CNN News Hour with CNN Practica dispozitivelor cardiace, în vizorul premierului Nicolae Ciucă. Neregulile nu au fost semnalate de nicio autoritate

Practica dispozitivelor cardiace, în vizorul premierului Nicolae Ciucă. Neregulile nu au fost semnalate de nicio autoritate

Scandalul monstru legat de dispozitivele medicale preluate de la cadavre a ajuns şi în vizorul premierului Nicolae Ciucă.

Practica dispozitivelor cardiace, în vizorul premierului Nicolae Ciucă. Neregulile nu au fost semnalate de nicio autoritate
Sursa foto: Antena 3 CNN
de Redacția Antena 3 CNN    |    20 Feb 2023   •   18:49

Nicolae Ciucă a anunţat că va avea o discuţie cu ministrul Sănătăţii pentru a înţelege ce s-a întâmplat la Spitalul Sfântul Spiridion din Iaşi, acolo unde sute de pacienţi ar fi primit astfel de dispozitive de la persoane decedate.

Legislaţia românescă interzice o astfel de practică. Cu toate acestea, faptele s-ar fi produs ani buni, timp în care neregulile nu au fost semnalate de nicio autoritate ori de conducerea unităţii medicale.

Cazul dispozitivelor cardiace preluate de la cadavre pune sub semnul întrebării siguranţa bolnavilor din spitale.

Cei care trec acum pragul spitalelor cer să fie prevenite astfel de cazuri.

Citiţi şi: Ministerul Sănătăţii, despre practica doctorului Tesloianu: "Legislația interzice în mod explicit reutilizarea"

Deşi legislaţia românească interzice reimplantarea dispozitivelor de unică folosinţă, sute de bolnavi ar fi fost victimele unei astfel de practici. Iar vieţile acestora au fost sau sunt încă în pericol.

Medicul acuzat că refolosea stimulatoare cardiace este în prezent în arest preventiv. Potrivit anchetatorilor, doctorul Dan Tesloianu le-ar fi dat pastile pacienților pentru ca inima să le bată mai rar și să aibă nevoie de dispozitive cardiace.

Citește și: Mărturie cutremurătoare a unei paciente operate de cardiologul groazei: "Nici nu puteam urca scările"

×
Parteneri
Mesaj RO-Alert în Slănic Prahova: ”Părăsiți zona!”
x close