Antena 3 CNN Actualitate Sănătate Ce conţine, de fapt, supa la plic. Puţini se uită pe etichetă

Ce conţine, de fapt, supa la plic. Puţini se uită pe etichetă

Supa la plic, atractivă prin faptul că se găteşte repede şi are un gust plăcut, are un conţinut care ar trebui să ne dea de gândit.

Ce conţine, de fapt, supa la plic. Puţini se uită pe etichetă
Sursa foto: Hepta
de Redacția Antena 3 CNN    |    09 Ian 2023   •   14:50

Specialiştii avertizează că supa la plic este un adevărat pericol pentru sănătate, conţinând peste 150% mai multă sare decât doza zilnică recomandată.

Potrivit unui studiu realizat de InfoCons, supa la plic are până la 10 E-uri şi până la 12,8 grame de sare, adică cu 156% mai mult decât doza zilnică recomandată de Organizaţia Mondială a Sănătăţii.

În timpul studiului au fost analizate 29 de produse, printre ingredientele regăsite pe listă numărându-se tăiţeii, cu un procent cuprins între 44,9% şi 93% din compoziţia produsului, şi legumele deshidratate, cu un procent cuprins între 2,2% şi 28,5% din compoziţia produsului.

De asemenea, 93,10% dintre produse au în compoziţie aditivi alimentari.

Preşedintele InfoCons a atras atenţia asupra pericolului la care se explun cei care consumă acest produs, îndemnându-i pe oameni să citească etichetele şi să aleagă produse lipsite de aditivi, coloranţi şi sare.

"Încercăm să mâncăm mai uşor şi alegem de cele mai multe ori o supă la plic rapidă şi uşor de făcut. Dar ne-am gândit să citim eticheta de pe supa la plic?

Am citit noi etichetele pentru tine, am făcut o radiografie şi, înainte de a cumpăra, măcar citiţi studiul pentru produsele supă la plic, descărcaţi aplicaţia gratuită InfoCons, scanaţi codul de bare şi alegeţi în cunoştinţă de cauză dacă vreţi o supă la plic cu cât mai puţine E-uri, aditivi, coloranţi, conservanţi şi sare!", a afirmat Sorin Mierlea, preşedinte InfoCons.

×
Subiecte în articol: supă plic InfoCons aditivi
Parteneri
Zboruri comerciale, bruiate de ruşi inclusiv în spaţiul aerian al României
x close