Tăriceanu: Problema bebelușilor de la "Marie Curie" ar putea să fie discutată în Senat la întâlnirea cu Cioloș

17 Feb 2016   •   10:45
Tăriceanu: Problema bebelușilor de la "Marie Curie" ar putea să fie discutată în Senat la întâlnirea cu Cioloș

Președintele Senatului, Călin Popescu-Tăriceanu, nu a exclus posibilitatea ca problema copiilor cu sindrom hemolitic-uremic de la Spitalul ''Marie Curie'' să fie abordată miercuri, la întâlnirea cu premierul Dacian Cioloș, el afirmând că există o îngrijorare în ceea ce privește lipsa de acțiune coordonată la nivelul Ministerului Sănătății, informează Agerpres.

"Subiectul pentru care vine (premierul Dacian Cioloș — n.r.) în Senat este cunoscut. Sigur că în dezbaterile care au loc parlamentarii nu au niciun fel de limitare, mă refer la subiecte, dar subiectul pentru care a fost invitat este cu totul altul. Acest lucru nu înseamnă că nu există o preocupare, o îngrijorare din partea colegilor noștri față de, cel puțin în prima fază, lipsa de acțiune coordonată la nivelul Ministerului Sănătății pe care cu toții am observat-o și pe care o deplângem. Așadar, ar fi posibil să fie ridicată și această problemă", a spus Tăriceanu, întrebat dacă senatorii vor aborda și problema bebelușilor cu sindrom hemolitic-uremic de la 'Marie Curie', la întâlnirea cu Cioloș.

Senatul a decis, marți, la propunerea lui Călin Popescu-Tăriceanu, să îi solicite premierului Dacian Cioloș să vină, miercuri, în plen, ca să explice acțiunea instituțiilor din subordinea Guvernului la adresa televiziunilor trustului Intact.

Premierul Dacian Cioloș a confirmat că va merge miercuri, în plenul Senatului, dar a precizat că nici el, și nici ministrul de Finanțe nu au fost întrebați de ANAF privind cazul Antenelor și că, în acest context, nu are ce explicații să dea pentru deciziile pe care le ia un responsabil al unei agenții "care e în subordinea Guvernului, dar care nu trebuie să ceară aprobarea Executivului pentru anumite decizii".

Parteneri
x close