Antena 3 CNN Actualitate Sănătate Tolo.ro. Fenomen nou în România: Pacienții pedepsesc spitalele. Manager: Spitalul Sf. Pantelimon a ajuns în faliment

Tolo.ro. Fenomen nou în România: Pacienții pedepsesc spitalele. Manager: Spitalul Sf. Pantelimon a ajuns în faliment

Tolo.ro. Fenomen nou în România: Pacienții pedepsesc spitalele. Manager: Spitalul Sf. Pantelimon a ajuns în faliment
Sursa foto: Foto: pixabay.com
de M.Z.    |    22 Sep 2017   •   10:13

Asistăm la începutul unui fenomen nou în medicina din România. Pacienții încep să-și realizeze puterea și drepturile și pedepsesc spitalele. ”Din cauza reputației îndoielnice, Spitalul de Urgență Sf. Pantelimon a ajuns în faliment”, recunoaște chiar managerul acestuia, Dragoș Davițoiu, potrivit Tolo.ro.

Este o criză fără precedent la unul dintre cele mai mari spitale de urgență din București. ”La Terapie Intensivă nu există nici măcar adrenalină!”, explică medicii. ”Venim de acasă și cu ser fiziologic”, spun doctorii.

Managerul spune că aceasta e singura soluție ca ”guvernul să ne plătească arieratele. Datoriile erau nouă milioane de lei și au ajuns la 11 milioane de lei în doar câteva luni, pentru că oamenii nu mai vin la noi”. ”De la 2.300 de cazuri am ajuns să strângem abia 1.600 de pacienți pe lună”, spune Davițoiu. ”Pur și simplu, nici cei aduși cu salvarea nu mai vor să vină la noi”, explică managerul.
 

×
Subiecte în articol: faliment adrenalina
Parteneri
Guvernul a rămas fără bani pentru plata unor salarii
x close