Antena 3 CNN Actualitate Sănătate Tratament inedit pentru obezitate! Cum funcționează nouă invenție

Tratament inedit pentru obezitate! Cum funcționează nouă invenție

Tratament inedit pentru obezitate! Cum funcționează nouă invenție
Sursa foto: Foto: pixabay.com
19 Mai 2017   •   11:19

Oamenii de știință au reușit să găsească un nou tratament, astfel încât persoanele care suferă de obezitate să nu mai fie nevoite să apeleze la chirurgia bariatrică. Este vorba despre un balon, care se înghite precum o pastilă și apoi este umplut cu apă, relatează The Guardian.

Cu ajutorul ultrasunetelor, medicii pot să determine când balonul a ajuns în stomac, iar apoi acesta este umplut cu apă. Ulterior, tubul este detașat și scos pe gură.  Spre deosebire de operația de micșorare a stomacului, balonul cu apă este o măsură temporară. După aproximativ 16 săptămâni, acesta se sparge în stomac, apa este eliberată, iar balonul este eliminat ulterior.

Un studiu prezentat la Congresul european privind lupta împotriva obezității a arătat că cei 38 de pacienți care au încercat această metodă au pierdut aproximativ 15 kilograme în cele 16 săptămâni. La final, ei au fost sfătuiți să urmeze dieta mediteraneană pentru a pierde în continuare în greutate.

„Deoarece acest balon nu necesită o endoscopie, operație sau anestezie, îl face potrivit pentru un număr mai mare de persoane obeze care nu răspund la alte tratamente”, a declarat doctorul Roberta Ienca, de la Universitatea Sapienza din Roma, care a prezentat studiul.

 

×
Subiecte în articol: tratament obezitate balon
Parteneri
Armand a fost trimisă în judecată. Mesajul său către Marcel Ciolacu
x close