Antena 3 CNN Actualitate Sănătate Tratament revoluționar împotriva cancerului pancreatic

Tratament revoluționar împotriva cancerului pancreatic

Tratament revoluționar împotriva cancerului pancreatic
08 Sep 2016   •   20:23

O echipă de cercetători de la Universitatea din Londra a creat un medicament capabil să stimuleze sistemul imunitar şi să distrugă celulele canceroase, îmbunătăţind astfel durata de viaţă a pacienţilor diagnosticaţi cu cancer pancreatic. Substanţa, denumită ,,IMM-101", este considerată un pas înainte în domeniul medicinei, deoare boala pe care o tratează îi ucide pe cei afectaţi în numai câteva luni de la apariţie, scrie Descopera.ro.

Pacienţii care au fost trataţi cu noul tip de medicament s-au simţit mult mai bine decât cei trataţi cu ajutorul chimioterapiei. Medicii sunt foarte optimişti în privinţa tratamentului inventat, deşi a fost testat pe doar 110 pacienţi. 

,,Sunt foarte entuziasmat. Este pentru prima dată când avem un tratament ce poate fi un bun candidat pentru lupta împotriva cancerului pancreatic, una dintre cele mai ucigătoare boli. Incidenţa sa este aproape echivalentă cu mortalitatea pe care o provoacă. Este nemaipomenit", susţine Angus Dalgeish, coordonatorul proiectului de cercetare care a avut ca rezultat producerea medicamentului.

Oamenii de ştiinţă sunt cu atât mai mulţumiţi de rezultatul dat de IMM-101, cu cât medicamentul nu este toxic pentru organismul uman. Mai mult decât atât, substanţa s-a dovedit a fi eficientă în lupta împotriva uneia dintre cele mai greu de tratat forme de cancer, cea de pancreas. 

×
Subiecte în articol: tratament medicament
Parteneri
Zeci de magistrați au picat testul psihologic
x close