Antena 3 CNN Actualitate Sănătate USA Today: Folosirea unei celebre ațe dentare, asociată cu un nivel crescut de chimicale în organism

USA Today: Folosirea unei celebre ațe dentare, asociată cu un nivel crescut de chimicale în organism

USA Today: Folosirea unei celebre ațe dentare, asociată cu un nivel crescut de chimicale în organism
10 Ian 2019   •   14:21

Folosirea aței dentare de la Oral-B ar putea fi asociată cu un nivel mai ridicat de chimicale toxice în corp, arată un studiu privind comportamentul consumatorilor citat de publicația americană USA Today.

PFAS - în engleză, subtanțe per- and polyfluoroalkyl substances, sunt chimicale potențial pericoluose folosite adesea pentru rezistența lor la apă și grăsimi.

Studiul care a vrut să descopere cum aceste chimicale pătrund în corpul uman a fost publicat marți în Journal of Exposure Science & Environmental Epidemiology și a fost realizat de Silent Spring Institute din Newton, Massachusetts, and Public Health Institute din Berkeley, California.

Cercetătorii au descoperit nivele crescute de PFHxS (perfluorohexanesulfonic acid), un soi de PFAS, la femeile care folosesc ața dentară Oral-B Glide în comparație cu cele care nu o folosesc.

Oficialii companiei Procter & Gamble au declarat pentru publicația New York Post: "Ața noastră dentară a trecut prin testele de siguranță, susținem siguranța tuturor produselor noastre".

×
Parteneri
Primul sondaj după ce Firea a intrat în cursa pentru Primăria Capitalei
x close