Antena 3 CNN Actualitate Sănătate OMS: Variola maimuţei nu este o urgenţă sanitară globală pentru moment

OMS: Variola maimuţei nu este o urgenţă sanitară globală pentru moment

Organizația Mondială a Sănătății nu a declarat epidemia de variola maimuței o urgență de sănătate publică de interes internațional.

OMS: Variola maimuţei nu este o urgenţă sanitară globală pentru moment
Sursa foto: Pedro Vilela/Getty Images
de Silvia Preda    |    26 Iun 2022   •   13:26

OMS a convocat joi o reuniune a comitetului de urgență pentru a discuta despre gravitatea epidemiei de variola maimuței. 

"În acest moment, evenimentul nu constituie o urgență de sănătate publică de interes internațional, care este cel mai înalt nivel de alertă pe care îl poate emite OMS, dar a recunoscut că însăși convocarea comitetului reflectă îngrijorarea tot mai mare cu privire la răspândirea internațională a variolei maimuțelor", a declarat directorul general al OMS, Tedros Adhanom Ghebreyesus.

OMS a cerut intensificarea supravegherii variolei maimuței

Săptămâna trecută, Tedros a declarat că "virusul se comportă în mod neobișnuit față de modul în care se comporta în trecut" și că, pe măsură ce mai multe țări sunt afectate, este necesar un răspuns coordonat.

Când și cum a apărut variola maimuței | Oamenii de știință au aflat când au început îmbolnăvirile 

Oamenii de știință au ajuns la concluzia că virusul variolei maimuțelor circulă printre oameni din 2018. Două versiuni de variola maimuțelor au fost identificate printre pacienții din Statele Unite.

Începând cu 6 iunie 2022,  au fost detectate cazuri de infecție în 27 de țări. 

Citiţi şi: Persoanele născute înainte de 1979 au un risc mai mic de infectare cu variola maimuței. Adrian Marinescu explică

×
Subiecte în articol: variola Variola maimuței epidemie
Parteneri
Guvernul a decis: Toate pensiile vor fi livrate înainte de Paşte!
x close