Antena 3 CNN Actualitate Sănătate Panică în Arad. Un virus necunoscut continuă să facă victime

Panică în Arad. Un virus necunoscut continuă să facă victime

Panică în Arad. Un virus necunoscut continuă să facă victime
23 Oct 2015   •   16:57

E panică în judeţul Arad. Peste 150 de pacienţi au ajuns de la începutul săptămânii la spitalul din Sebiş cu probleme gastrice. 50 doar în ultimele 24 de ore. Epidemiologii nu ştiu însă exact ce virus a provocat totul, mai ales că apa nu pare infestată. Prin urmare, îi sfătuiesc pe oameni să fie extrem de atenţi şi să respecte strict toate regulile de igienă. 

Pacienţii care au ajuns la spital în ultimele zile acuzau aceleaşi simptome: dureri abdominale puternice şi greaţă. Medicii le-au acordat primul ajutor şi cei mai mulţi şi-au revenit rapid. Chiar şi aşa, numărul mare de bolnavi a atras atenţia epidemiologilor, mai ales că şi medicii de familie erau asaltaţi cu cazuri similare. 
 
Analizele efectuate până acum nu au putut stabili clar ce tip de virus a provocat îmbolnăvirea atâtor oameni. Dacă iniţial cazurile erau concentrate în jurul oraşului Sebiş şi în localităţile adiacente, la câteva zile distanţă simptomele au aparut şi la oamenii din Ineu, localitate situată la câţiva kilometri distanţă. 
 
Testele de apă efectuate în zonă nu au relevat vreo infestare, iar analizele pe viruşii recoltaţi de la pacienţi nu au fost concludente. Aşa că, deocamdată, sursa bolii rămâne un mister. 
 
Probele recoltate de la pacienţi au fost trimise în Germania, pentru a fi analizate în laboratoare specializate. Alte câteva probe vor ajunge la institutul Cantacuzino din Bucureşti. Până când se va stabili cu exactitate ce a provocat îmbonăvirea oamenilor, medicii recomandă masuri stricte de igienă.

Sursa: Observator.tv

×
Subiecte în articol: Arad virus boala
Parteneri
Primul sondaj după ce Firea a intrat în cursa pentru Primăria Capitalei
x close