Antena 3 CNN Actualitate Sănătate Prof. dr. Vlad Ciurea, dezvăluiri despre un obicei japonez benefic pentru creier

Prof. dr. Vlad Ciurea, dezvăluiri despre un obicei japonez benefic pentru creier

”Tutunul, zahărul, cafeaua în exces, mierea în exces, E-urile nu ajută creierul”, susține profesor doctor Vlad Ciurea. Există un obicei sănătos, foarte ușor de urmat, pe care neurochirurgul îl recomandă pentru refacerea activității cerebrale.

Prof. dr. Vlad Ciurea, dezvăluiri despre un obicei japonez benefic pentru creier
Sursa foto: Antena 3
de Redacția Antena 3 CNN    |    01 Mai 2022   •   22:28

„Sunt foarte multe probleme adictive. Noi încercăm să biciuim creierul ca să obținem mai multe de la el, practic îl stoarcem ca pe o lămâie. Și creierul nostru suferă.

Tutunul, zahărul, cafeaua în exces, mierea în exces, E-urile care fac mâncarea mai gustoasă nu ajută creierul. Aceste elemente de comportament nu merg împreună cu dezvoltarea cerebrală. Creierul este un organ relativ simplu, trebuie să îi dăm ceea ce îi place. Nu trebuie să îl forțăm.

Există o vorbă în limba română: dacă mai mulți îți spun că ai băut, du-te și te culcă. Așa e și cu creierul: dacă e obosit, lăsați-l să doarmă.

Japonezii au introdus un obicei sănătos, cel al somnului de prânz. Dacă unui angajat îi vine să moțăie la birou, e bine să fie lăsat pentru că asta înseamnă că se reface cerebral.", a declarat Vlad Ciurea pentru CSID.

Prof. dr. Vlad Ciurea a vorbit într-un interviu pentru Antena 3 despre beneficiile unei alimentații curate pentru întregul organism, nu numai pentru creier.

Cunoscutul neurochirurg susține că atunci când mâncăm prea mult avem nevoie de odihnă, lucru care ne face să nu mai fim atât de productivi.

„Toate posturile sunt o purificare, regimurile cum ar fi fastingul (post intermitent) recomandăm. Noi doctorii recomandăm pacienților după o operație să țină regim. Regimul din post face foarte bine organismului.

Mâncarea are toxine și să ne purificăm în spirit, vorbă și în mâncare. E bine să ținem post măcar miercurea și vinerea. Recomand să mâncăm alimente mai ușoare, să renunțăm din când în când la carne și la preparate grele.” a spus Vlad Ciurea.

Citește și: Prof. dr. Vlad Ciurea despre puterea rugăciunii asupra creierului: ”S-a constatat o activare formidabilă a creierului, se deschid niște centri”

×
Subiecte în articol: Vlad Ciurea creier somn
Parteneri
Schimbare radicală în funcţionarea Poştei Române
x close