Aşa arată cea mai mare clădire din Europa si una dintre cele mai solide construcţii din ţara noastra.
Hidroizolaţiile au cedat, iar în Casa Poporului plouă la propriu
Secretarul general al Camerei Deputaţilor, George Dumitrica a explicat care este situaţia pe terasa Parlamentului, dar si prin ce cosmar trec angajatii de fiecare dată când plouă torenţial.
"Deşi clădirea este foarte vizitată, este una dintre cele mai vizitate clădiri din România. Era o carte de vizită nu prea frumoasă pentru turişti. În momentul în care intrau în Palatul Parlamentului vedeau acea găleată cu apă şi acele infiltraţii care nu ne făceau cinste", a spus acesta.
Terasa s-a transformat acum în şantier, iar lucrările vor dura câteva luni. Noua terasa urmează să aibă mai multe locuri de parcare, dar şi spaţii verzi dedicate unor evenimente precum Bike Fest sau Street Food.
Costurile acestei lucrări se ridică la 12 milioane de lei
De anul viitor, deputaţii nu vor avea doar terasă noua, ci şi restaurant nou.
Este cea mai ampla lucrare din 1990 si pană astăzi demarata de Camera Deputaţilor. Lucrările au fost începute în urmă cu o lună şi vor dura până în decembrie. Sunt lucrări de demolare şi refacere a terasei, locul pe unde vin la serviciu şi îşi parchează maşinile aleşii.â
Banii sunt prevăzuţi în bugetul Camerei Deputaţilor. Din cauza deteriorărilor de la hidroziolaţii şi instalaţiile electrice, ploaia ajungea inclusiv în interiorul Parlamentului - mai exact în restaurantul Camerei Deputaţilor şi pe holul de la intrarea vizitatorilor, a personalului şi a presei.
În decembrie, când vor fi finalizate lucările, pe terasa vor fi 174 de locuri de parcare, înainte de lucrare erau 122, mai multe spaţii verzi, trei staţii de încarcare electrică.