Antena 3 CNN Actualitate Eveniment important în "săptămâna verde": Lavinia Șandru, președintele de onoare ales de studenții ecologiști

Eveniment important în "săptămâna verde": Lavinia Șandru, președintele de onoare ales de studenții ecologiști

Jurnalista Lavinia Șandru a fost aleasă președinte de onoare al Asociației Studenților Ecologiști, din cadrul Universității Ecologice București.

Eveniment important în "săptămâna verde": Lavinia Șandru, președintele de onoare ales de studenții ecologiști
Sursa foto: Antena 3 CNN
de Redacția Antena 3 CNN    |    26 Apr 2023   •   08:50

Pentru eforturile sale de a promova protejarea mediului, jurnalista Lavinia Șandru a fost aleasă președinte de onoare al Asociației Studenților Ecologiști, din cadrul Universității Ecologice București.

Anunțul a fost făcut la Conferința "Ziua Pământului", unde au fost abordate teme importante, precum protejarea mediului inconjurător, dar și a patrimoniului natural și cultural.

"Mă onorează și mă bucur foarte mult. Ecologia reprezintă o formă de manifestare a responsabilității și asta mă face să cred că studenții de aici au văzut că sunt un om responsbail și într-adevăr așa este", a spus jurnalista.

Participanții evenimentului au propus, printre alte teme importante abordate in cadrul conferinței, ca adevăratul proiect de țară să fie o Românie "verde", mai ales în contextul actual, în care provocările de mediu sunt la fel de importante ca cele politice și economice.

Citește și: Românii care ar putea primi mai mulţi bani de la 1 iulie. Anunţul făcut de ministrul Finanţelor pentru angajaţi

"Temele de mediu sunt teme extrem de relevante, sunt teme despre astăzi, dar și despre viitor, pentru că palneta noastra va avea un viitor verde sau nu. Vedem ce se întâmplă cu aceste fenomene generate de schimbările climatice și crize suprapuse, precum criza poluării, criza pierderii de biodifersitate si specii, dar și criza climatică", a declarat Sorin Banciu, secretar de stat Ministerul Mediului.

Evenimentul a fost organizat de Asociația Inițiativa Ecologistă Europeană, Asociația pentru Dezvoltare Regională și Politici Europene, Universitatea Ecologica și Uniunea Ziariștilor din România.

×
Parteneri
Patronii de păcănele riscă amenzi de 200.000 de lei dacă nu închid afacerile
x close