Alte şapte cazuri de COVID-19, la școala din București unde a fost depistată noua tulpină

de Georgiana Adam    |    26 Ian 2021   •   11:30
Alte şapte cazuri de COVID-19, la școala din București unde a fost depistată noua tulpină Hepta

Focarul de coronavirus de la şcoala din Capitală unde a fost depistată noua tulpină de COVID ia amploare.

Alte șapte persoane au fost confirmate pozitiv cu coronavirus, în cazul focarului de la Şcoala nr. 28 din sectorul 2 din Capitală, informează Ministerul Sănătății.

Potrivit comunicatului transmis de minister luni seara, pentru patru persoane dintre cele şapte au fost trimise probe pentru secvenţiere în vederea depistării noii tulpini a SARS CoV-2. 

MS: Patru din cele probe, trimis pentru secvenţiere

Vor fi analizate doar patru probe deoarece acestea au prezentat anumite caracteristici, a precizat Ministerul Sănătății.

"În cadrul unităţii de învăţământ au fost confirmate cu infecţia SARS-CoV-2 patru persoane (un caz confirmat pe data de 14.01.2021 şi trei cazuri în data de 18.01.2021). Vineri, au fost testate la "Matei Balş" zece persoane (cele patru confirmate şi şase contacţi direcţi ai acestora). 

Dintre cele zece persoane testate, un număr de nouă au fost pozitive la testul RT-PCR. Confirmarea se va face prin secvenţiere în următoarele zile", se arăta în comunicat.

Ministerul Sănătății a anunțat, sâmbătă seara, că nouă din 10 persoane testate – contacți ai unuia dintre pacienții depistați în cursul zilei de vineri cu noua tulpină SARS-CoV-2, varianta B.1.1.7 cu originea în Marea Britanie, au fost depistate pozitiv la testul RT-PCR. 

Încă 9 persoane pozitive, contacţi ai celui cu tulpină nouă

"În 22.01.2021 au fost testate la INBI „Matei Balș” 10 persoane (cele 4 confirmate și 6 contacți direcți ai acestora). Dintre cele 10 persoane testate, un număr de 9 au fost pozitive la testul RT-PCR.

Confirmarea infectărilor cu varianta B1.1.7 se va face prin secvențiere în următoarele zile.

Persoanele depistate pozitiv sunt fără istoric de călătorie în străinătate.

Măsuri luate de către Direcția de Sănătate Publică București:

Școala a fost închisă, iar în data de 25.01.2021 se va realiza dezinfecție generală, inclusiv nebulizare.

Recomandările Ministerului Sănătăţii

Au fost luate măsurile de izolare/carantinare pentru cazuri / contacții cazurilor.

În acest context, Ministerul Sănătăţii reaminteşte populaţiei importanța respectării măsurilor de prevenție: purtarea corectă a măștii de protecție, evitarea zonelor aglomerate, distanțarea fizică și igiena mâinilor, realizarea testelor COVID-19 și raportarea celor pozitive pentru persoanele care prezintă simptome (febră, tuse uscată, oboseală, mialgii)", se arată în comunicatul remis sâmbătă seara de Ministerul Sănătăţii.

DSP extinde ancheta în focarul COVID cu tulpină nouă de la Şcoala 28

Ulterior, DSP a decis să extindă ancheta epidemiologică și să recolteze probe de la alte 11 persoane.

Direcţia de Sănătate Publică (DSP) a decis, duminică, să fie extinsă ancheta epidemiologică de la Şcoala generală nr. 28 din sectorul 2 al Capitalei.

Cîmpeanu, după focarul COVID din Capitală: Interesul major pentru deschiderea școlilor se păstrează

Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, a declarat duminică, la Antena 3, că decizia redeschiderii şcolilor din 8 februarie rămâne, chiar dacă la Şcoala nr. 28 din sectorul 2 al Capilatei a fost depistat un focar cu noua tulpină de COVID-19.

"Interesul major pentru deschiderea școlilor se păstrează, fiind foarte atenţi şi prudenţi, sub rezerva unei analize care se va face pe 2 februarie de specialiştii DNP, MS şi INSP", a declarat ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, duminică, în exclusivitate, la Antena 3.

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp sau Signal

×
Parteneri
x close