Antena 3 CNN Actualitate Şapte contestaţii au fost depuse în dosarul Telepatia

Şapte contestaţii au fost depuse în dosarul Telepatia

Şapte contestaţii au fost depuse în dosarul Telepatia
19 Aug 2014   •   08:29

Şapte contestaţii au fost depuse în dosarul Telepatia. Fostul Institut de Cercetări Alimentare, compania Grivco şi fiicele lui Dan Voiculescu au contestat sechestrul pus pe mai multe bunuri în dosarul ICA. O acţiune similară a fost făcută şi în numele Grupului Intact, iar Dan Voiculescu a anunţat că îi va da în judecată pe cei doi magistraţi care au dat sentinţa în acest dosar. 

Fostul Institut de Cercetări Alimentare, în prezent Compania de Cercetări Aplicative şi Investiţii, precum şi compania Grivco, fondată de Dan Voiculescu au contestat sechestrul pus de judecători prin sentinţa dată în dosarul privatizării ICA. Contestaţia formulată de Grivco se va judeca pe 26 august, în timp ce acţiunea fostul Institut de Cercetări Alimentare va fi analizată de judecători pe 1 septembrie. 

Şi fiicele lui Dan Voiculescu, Camelia si Corina Voiculescu, au  depus la Tribunalul Bucuresti doua contestatii la executare în legatură cu sechestrul pus pe mai multe bunuri în dosarul ICA. Magistraţii vor solutiona aceste conetstatii pe 25 şi respectiv 29 august.

La scurt timp, avocatul Maria Vasii, a depus o actiune similară în numele Grupului Intact. Contestatia vizează decizia instantei de a confisca mai multe bunuri, printre care sediul Antena 3 din Şoseaua Bucureşti - Ploieşti nr. 25 -27. Avocatul Maria Vasii a explicat că Antena 3 nu are nicio legatură cu clădirile şi terenurile implicate în dosarul ICA prin urmare măsura este abuzivă.

La rândul său, Dan Voiculescu îi dă judecată pe magistraţii care au dat sentinţa în dosarul "Telepatia" . Preşedintele fondator al Partidului Conservator a sesizat Inspecţia Judiciară în legătură cu activitatea judecătorilor Camelia Bogdan şi Mihai Mihalcea şi "neregulile grave înregistrate în judecarea cauzei". Dan Voiculescu vrea să-i acţioneze în instanţă pe cei doi pentru abuz în serviciu şi represiune nedreaptă. Inspecţia Judiciară va trebui să verifice încălcarea prevederilor legale referitoare la  incompatibilităţile privind judecătorii şi în ce măsură cei doi judecători şi-au exercitat funcţia cu rea-credinţă sau gravă neglijenţă. 

Fostul director al ADS Corneliu Popa, condamnat la opt ani de închisoare în dosarul Telepatia, a depus şi el o contestaţie în anulare şi cere să fie eliberat. O contestaţie similară a depus şi Gheorghe Mencinicopschi, şi el condamnat tot la 8 ani de închisoare. 

Curtea de Apel Bucureşti a decis instituirea sechestrului pe averea lui Dan Voiculescu în dosarul privatizării Insitutului de Cercetãri Alimentare. Sechestru asigurător a fost impus pe o suprafaţă de 36 de hectare de teren din strada Gârlei, pe două pachete de peste 5.000 de acţiuni de la Grivco, unul donat Corinei Voiculescu şi celălalt Cameliei Voiculescu, precum şi pe douã seturi de 9,9 milioane de acţiuni, în valoare de aproximativ două milioane de lei, de la Compania de Cercetãri Aplicate şi Investigative. 


×
Parteneri
Elena Mateescu anunță o nouă schimbare a vremii, de Florii
x close