Antena 3 CNN Actualitate Scandal în coaliție pe certificatul verde la locul de muncă. PSD și PNL se contrazic pe testarea gratuită

Scandal în coaliție pe certificatul verde la locul de muncă. PSD și PNL se contrazic pe testarea gratuită

Certificatul verde este subiect de dispută în coaliție. În timp ce PSD și-ar dori ca angajații să se poată testa gratuit de 11 ori pe lună pentru a obține certificatul obligatoriu pentru toți angajații din România, fostul premier Florin Cîțu nu este de acord cu această măsură, pe motiv că nu sunt bani la buget.

Scandal în coaliție pe certificatul verde la locul de muncă. PSD și PNL se contrazic pe testarea gratuită
Sursa foto: Hepta
de Vasile Marcu    |    10 Dec 2021   •   13:28

Florin Cîțu spunea că a dispărut din proiectul de lege trimis de ministrul Sănătății amendatul care prevede un timp limitat de acordare a testelor gratuite pentru angajații de la stat și privat. 45 de zile a fost perioada negociată de PSD și PNL pentru acordarea testelor gratuite. Însă în proiectul de lege a dispărut acest amendament, iar acolo se prevedea că angajații beneficiază pe termen nelimitat de testare gratuită pe banii statului.

Alexandru Rafila a dat repede replica. Acesta a spus că declarațiile lui Florin Cîțu pun în pericol existența coaliției de guvernare.

„Adică, mi se pare pur şi simplu o chestiune care are mai degrabă o conotaţie politică, dorinţa de a pune în discuţie funcţionarea acestei coaliţii, decât o chestiune care să ţină de sănătatea publică”, a mai declarat Rafila, care a precizat că „discutăm doar de un draft”.

Citește șiRafila, despre categoria de persoane care ar trebui să beneficieze de testare gratuită COVID-19

În momentul de față, proiectul de lege pentru implementare obligativității certificatului verde la locul de muncă se află în stadiul de draft.

Acum este necesară o ședință a coaliției de guvernare pentru a pune de acord cele două mari partide din coaliție.

Săptămâna viitoare proiectul ar trebui trimis în Parlament pentru a fi adoptat până la sfârșitul anului.

Citește șiCategoriile de români care vor putea merge la muncă. Condițiile pentru obținerea certificatului verde 

×
Subiecte în articol: certificat verde scandal PSD PNL
Parteneri
5 milioane de români care muncesc, îndatorați de stat cu peste 200 de euro
x close