Antena 3 CNN Actualitate Scandal cu minori intoxicaţi cu alcool, la Spitalul Judeţean Buzău

Scandal cu minori intoxicaţi cu alcool, la Spitalul Judeţean Buzău

Scandal cu minori intoxicaţi cu alcool, la Spitalul Judeţean Buzău
Sursa foto: Foto: Mediafax
20 Oct 2012   •   13:56

Rudele a doi adolescenţi de 14 şi 16 ani internaţi, vineri noapte, în Spitalul Judeţean Buzău cu intoxicaţie cu alcool au provocat un scandal în curtea unităţii pentru că nu au fost lăsate să intre în spital şi pentru că medicii le-au întrebat cum a fost posibil ca cei doi să ajungă în acea stare.
   
Cei doi adolescenţi au fost aduşi, vineri seară, la Spitalul Judeţean Buzău de către părinţi. Adolescentul de 14 ani era în pragul comei alcoolice şi a fost internat în secţia de reanimare a spitalului buzoian, în timp ce prietenul său de 16 ani a fost, de asemenea, internat cu intoxiaţie cu alcool.
   
După ce tinerii au fost internaţi, mai multe rude ale acestora s-au adunat în curtea Spitalului Judeţean Buzău, unde au provocat un scandal pe motiv că nu sunt lăsate să intre în unitatea medicală.
   
Spiritele s-au încins şi mai tare în momentul în care medicii i-au întrebat pe adulţi cum a fost posibil ca cei doi copii să ajungă în stare de ebrietate, aproape inconştienţi.
   
Ulterior, rudele adolescenţilor au declarat că nu ei sunt responsabili de starea copiilor şi că de fapt cei doi ar fi fost obligaţi să consume alcool de către doi paznici.
   
În fapt, este vorba despre doi agenţi de pază care i-au observat pe cei doi copii jucându-se în apropierea staţiei CFR Buzău. Adolecenţii puneau bolovani pe calea ferată pentru a fi sparţi de trenuri, iar observându-i paznicii i-ar fi îndepărtat din apropierea liniei.
   
Ulterior, copilul de 14 ani a fost adus acasă în stare de inconştienţă şi cu julituri pe faţă de mai mulţi vecini. Prietenul lui, băiatul de 16 ani, ar fi fost găsit de familie ceva mai târziu într-o groapă din apropierea staţiei CFR.
   
Astfel, rudele celor doi adolescenţi susţin că paznicii, care ar fi fost băuţi, i-ar fi obligat pe adolescenţi să consume alcool.
   
Cei doi agenţi de pază au fost duşi la Poliţie, unde au fost testaţi cu aparatul Drager şi au răspuns întrebărilor oamenilor legii.
   
Poliţiştii au stabilit însă, în urma cercetărilor, că cei doi agenţi de pază nu consumaseră alcool şi că i-au îndepărtat pe minori din apropierea căii ferate, pentru că se aflau în pericol având în vedere că era băuţi.
   
În timpul scandalului izbucnit în curtea spitalului, oamenii au încercat de mai multe ori să intre cu forţa în Unitatea de Primire Urgenţe, pentru calmarea spiritelor şi evacuarea scandalagiilor fiind nevoie de intervenţia mascaţilor.

×
Parteneri
Ministrul Muncii anunță calendarul livrării pensiilor înainte de Paște
x close