Antena 3 Actualitate Scandal la Arhiepiscopia Tomisului. ÎPS Teodosie, acuzat că ar fi abuzat sexual un minor acum 15 ani

Scandal la Arhiepiscopia Tomisului. ÎPS Teodosie, acuzat că ar fi abuzat sexual un minor acum 15 ani

de N.B.    |    28 Noi 2011   •   20:10
Scandal la Arhiepiscopia Tomisului. ÎPS Teodosie, acuzat că ar fi abuzat sexual un minor acum 15 ani
Sursa foto: Foto: Intact Images

Arhiepiscopia Tomisului este zguduită de un nou scandal. Un tânăr îl acuză pe Arhiepiscopul Teodosie că, în urmă cu 15 ani, l-ar fi obligat să întreţină relaţii sexuale.

În plângerea depusă la Parchetul General, Ciprian Stănescu le-a spus anchetatorilor, cu lux de amănunte, întreaga poveste. Acum 15 ani, pe vremea când era frate la Mănăstirea Dervent, înaltul Ierarh i-ar fi făcut avansuri şi l-ar fi determinat să întreţină raporturi sexuale. Tânărul vorbeşte şi de alţi elevi ai Seminarului Teologic care ar fi avut parte de acelaşi tratament.

Reacţia Bisericii a venit sub forma unui comunicat: "Arhiepiscopia Tomisului consideră ultimele atacuri la adresa Înaltpreasfinţitului Arhiepiscop Teodosie privind presupuse acte de corupţie sexuală ca fiind nefondate, ele constituind, probabil, ca şi celelalte atacuri din ultimii ani, o încercare disperată de denigrare, de a-l scoate la periferia vieţii bisericeşti".

Conform comunicatului, părintele Teodosie nici nu ar fi fost în Dobrogea în perioada în care ar fi avut loc abuzul. Iar în spatele scandalului s-ar ascunde o răzbunare, având în vedere că tânărul nu a fost lăsat să continue studiile ecumenice.

"Gravele sale probleme de comportament şi labilitatea psihică evidentă au determinat conducerea Arhiepiscopiei Tomisului să nu-i acorde binecuvântarea necesară înscrierii la Facultatea de Teologie", se arată în comunicatul Arhiepiscopiei Tomisului.

Acesta nu este primul scandal care zguduie din temelii Arhiepiscopia Tomisului. În 2009, o anchetă a scos la iveală că înaltele feţe bisericeşti cereau şpăgi de mii de euro pentru a ajuta tineri fără pregătirea necesară să ajungă preoţi.

 
Get Adobe Flash player

×

Ştirile Antena 3 sunt şi pe Facebook sau pe Google News

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp

Parteneri
x close