Antena 3 CNN Actualitate Scandal monstru la Arhiepiscopia Tomisului. Enoriaşii din Constanţa îl acuză pe ÎPS Teodosie că i-a blestemat

Scandal monstru la Arhiepiscopia Tomisului. Enoriaşii din Constanţa îl acuză pe ÎPS Teodosie că i-a blestemat

Scandal monstru la Arhiepiscopia Tomisului. Enoriaşii din Constanţa îl acuză pe ÎPS Teodosie că i-a blestemat
Sursa foto: Foto: Agerpres
07 Noi 2016   •   07:53

Scandal cu blesteme şi ameninţări cu moartea, la Arhiepiscopia Tomisului. Enoriaşii unei biserici din Constanţa îl acuză pe ÎPS Teodosie, inculpat într-un dosar de corupţie, că le-a schimbat abuziv preotul paroh şi că i-a blestemat. De cealaltă parte, reprezentanţii bisericii neagă toate acuzaţiile şi spun că enoriaşii sunt revoltaţi fără motiv.

Enoriaşii bisericii aflată în cartierul Energia îl acuză pe arhiepiscopul Tomisului, Teodosie, că i-ar fi blestemat atunci când l-au întrebat din ce motiv a fost schimbat parohul.

Reprezentanţii Arhiepiscopiei Tomisului susţin că oamenii ar fi înţeles greşit şi că ÎPS Teodosie nu i-ar fi blestemat, ci ar fi făcut referire la.. un legământ administrativ.

Enoriaşii susţin că preotul Nicolae Dagomir, căruia i s-a luat parohia, este un duhovnic bun. Ei sunt convinşi că arhiepiscopul Tomisului l-a înlocuit pentru a numi în locul lui unul din apropiaţii săi.

Arhiepiscopia Tomisului susţine că actualul paroh a mangeriat defectuos bugetul bisericii şi că a recurs la ameninţări cu moartea la adresa colegilor săi trimişi de către arhiepiscopie să îl înlocuiască.

Reprezentanţii Arhiepiscopiei Tomisului spun că preotul Nicolae Dragomir va trebui să se supună noilor decizii şi să respecte hotărârile luate de biserică. Preotul nu a vrut să dea nici o declaraţie.

×
Subiecte în articol: biserica Arhiepiscopia Tomisului
Parteneri
Românii vor avea încă o zi liberă în plus în mini-vacanța de Paște
x close