Antena 3 CNN Actualitate Scandal uriaş în Parlamentul României pe salariile medicilor. Liberalii au părăsit şedinţa

Scandal uriaş în Parlamentul României pe salariile medicilor. Liberalii au părăsit şedinţa

Scandal uriaş în Parlamentul României pe salariile medicilor. Liberalii au părăsit şedinţa
31 Oct 2016   •   19:49

Deputaţii PNL din Comisiile de buget-finanţe şi de muncă au părăsit luni şedinţa în care se discuta amendarea OUG 20/2016 privind salarizarea din sectorul bugetar, liberalul Eugen Nicolăescu acuzând PSD că vrea să schimbe "cu mâinile altora" lucruri la care a fost "părtaş" ani de zile.

"Noi am crezut că va fi totuşi echilibru şi raţiune. Mă uit că lucruri care se perpetuează de ani de zile şi la care cei de la PSD au fost părtaşi astăzi vin şi le critică şi vor să le schimbe cu mâinile altora, nu este corect şi nici normal", a spus Nicolăescu, la dezbaterea din comisii, la care participă şi ministrul Muncii, Dragoş Pîslaru, şi reprezentanţi ai Federaţiei Sanitas.

El a afirmat că nu vor fi bani pentru a fi plătite sporuri în sectorul sanitar.

"Eu cred că noi nu putem să fim părtaşi la un asemenea demers demagogic şi populist. Nu cred că nu trebuie să protestăm că există o presiune din partea PSD pe Parlament şi pe acest Guvern ca să facem ce nu au făcut ei de ani de zile. În consecinţă, nu participăm la o asemenea dezbatere care va face mult rău acestei ţări. Şi să vă asumaţi doamnelor şi domnilor de la PSD ce faceţi în ţara asta", a adăugat Nicolăescu.

La rândul său, deputatul PSD Rovana Plumb a susţinut că PNL nu doreşte corectarea discrepanţelor din ordonanţa 20.

"PNL nu doreşte să corectăm această discrepanţă din ordonanţa 20. Eugen Nicolăescu spunea că vrem să facem modificări cu mâinile altora. Care mâinile altora? Că suntem într-o comisie parlamentară la care toţi suntem parlamentari. Deci este vorba de responsabilitatea pe care o avem dacă dorim să avem echitate în sistem sau vrem în continuare să avem un haos care se perpetuează. Acest amendament pregăteşte introducerea echităţilor şi scoaterea inechităţilor", a explicat Plumb.

Discuţia a avut loc la introducerea unui amendament care, potrivit deputatului Rovana Plumb, "aduce toate calculele la salariile aflate în plată la 2016 şi nu la 2009", cum este în prezent.

"Nu e normal ca pentru o categorie de personal să fie calculat sporul la salariul din 2016, iar la altă categorie de personal sporul să fie calculat la salariul din 2009", a menţionat Plumb. 

Sursă: Agerpres
×
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Parteneri
Valul de căldură se intensifică. Aproape toată țara, sub alertă meteo de caniculă
x close