Antena 3 CNN Actualitate Scandalul zilei: Înalți ierarhi la DNA. George Becali: „Va fi un dosar care se va închide. Procedurile au fost făcute conform legii”

Scandalul zilei: Înalți ierarhi la DNA. George Becali: „Va fi un dosar care se va închide. Procedurile au fost făcute conform legii”

Scandalul zilei: Înalți ierarhi la DNA. George Becali: „Va fi un dosar care se va închide. Procedurile au fost făcute conform legii”
de S.T.    |    11 Iul 2016   •   19:30

Mitropolitul Ardealului, Laureţiu Streza, a venit, luni, la DNA, fiind citat pentru a fi audiat ca martor în dosarul privind cărţile scrise în penitenciar, în care se fac cercetări pentru favorizarea făptuitorului.

George Becali a declarat pentru Antena 3 că toate procedurile au fost făcute conform legii și niciuna dintre cărțile sale nu a fost scrisă încălcându-se legea.

George Becali: Eu cred că va fi un dosar care se va închide

„Cei de la DNA mi-au spus că sunt martor și voi rămâne martor(...). Mi-au spus că toți profesorii universitari care au dat recomandări pentru a se scrie cărți în închisoare vor fi chemați în acest dosar ca martori. Nu-mi convine nici mie. Mi-e rușine să mai dau ochii cu Mitropolitul Streza și chiar și cu Teodosie. Mi-au fost jenă să-i sun, pentru că ei (procurorii DNA - n.red.) de la mine au luat numerele de telefon. Mie mi-a fost jenă să-i sun(...). Eu cred că va fi un dosar care se va închide. Procedurile au fost făcute conform legii”, a spus George Becali, luni, într-o intervenție telefonică în cadrul emisiunii „La ordinea zilei”.

Ancheta DNA vizează profesori universitari care au coordonat sau validat lucrările ştiinţifice ale deţinuţilor pentru care au primit reducerea pedepselor, reprezentanţii editurilor care le-au publicat şi funcţionari ai ANP care au propus eliberarea.

Mitropolitul Ardealului, Laurențiu Streza, i-a coordonat lui Gigi Becali una dintre cărțile pe care patronul Stelei le-a scris în închisoare. Este vorba de „Iubirea milostivă și mântuitoare”, lucrare tipărită la Editura Saeculum, în 2014.

Gigi Becali a scris cinci cărți pe perioada de încarcerare pentru care a primit o reducere a pedepsei de cinci luni.

Vezi AICI ediția integrală a emisiunii „La ordinea zilei”

×
Parteneri
Prognoza meteo ANM pentru luna mai. Vremea se schimbă după Paște
x close