Antena 3 CNN Actualitate Noi reguli pentru șoferii începători și vârstnici. Modificări de Cod Rutier propuse de Comisia Europeană

Noi reguli pentru șoferii începători și vârstnici. Modificări de Cod Rutier propuse de Comisia Europeană

O nouă directivă privind reguli rutiere este în discuții la Uniunea Europeană. Aceasta include măsuri speciale, mai ales în cazul șoferilor începători sau a celor vârstnici.

de Redacția Antena 3 CNN    |    02 Dec 2023   •   14:10

Uniunea Europeană pregătește noi reguli de circulație.

Una dintre reguli îi vizează pe șoferii care nu au împlinit 21 de ani și care nu vor mai avea voie să conducă cu mai mult de 91 km/h.

Uniunea Europeană dorește să introducă noi limite de viteză în funcție de vârstă.

Astfel, șoferii care au sub 21 de ani din România sau din alte state membre, nu vor putea conduce cu mai multe de 91 km/h, nici măcar pe autostradă.

Citește și: Prețurile pentru RCA ar putea crește în 2024. Cât va plăti un şofer care face accident | Sistemul bonus-malus se modifică

Totodată se dorește interdicția de a conduce pe timpul nopții, pentru șoferii începători, asta pentru o perioadă de probă.

După respectiva perioadă de probă, aceștia vor susține un nou examen auto.

Se dorește introducerea unui nou tip de permis de conducere B+, pentru mașinile cu greutate mai mare și asta pentru că limitele de greutate pentru permisele de conducere B tradițional, vor fi reduse drastic.

De la 3.500kg la 1.800 kg.

Acestea sunt doar niște dezbateri în acest moment, dar în cazul în care vor deveni lege, ele vor trebui să fie puse în aplicare și în România.

×
Parteneri
Marcel Ciolacu dă asigurări: Sunt bani de salarii si pensii
x close