Antena 3 CNN Actualitate Schimbări în noul an școlar! Revoltă în rândul elevilor şi părinţilor

Schimbări în noul an școlar! Revoltă în rândul elevilor şi părinţilor

Revoltă şi bulversare în rândul elevilor şi părinţilor din cauza normelor pentru redeschiderea şcolilor. Distanţa dintre bănci nu mai e obligatorie, dar masca da!

Schimbări în noul an școlar! Revoltă în rândul elevilor şi părinţilor
Sursa foto: Hepta
de Silvia Țigănilă    |    18 Aug 2020   •   23:30

Asta ar conţine documentul trimis de Ministerul Sănătăţii către Ministerul Educaţiei şi Cercetării, spun surse guvernamentale. Şcolile noastre nu pot primi înapoi toţi elevii, dacă s-ar impune distanţa de doi metri. În schimb, toţi copiii, precum şi întregul personal din unităţile de învăţământ, vor purta, obligatoriu, măşti câtă vreme se află în interiorul şcolilor.

Indiferent dacă se află în timpul cursurilor sau în recreaţie, masca e obligatorie în interior. Anul școlar 2020-2021 va începe pe 14 septembrie.

Ministrul Nelu Tătaru: Masca este obligatorie și pentru elevii mici! La ce regulă a renunțat Ministerul Sănătății

Masca va fi obligatorie inclusiv pentru elevii din clasele întâi, a II-a sau a III-a, pentru că ei nu pot respecta distanţarea fizică în pauze sau în curţile şcolilor, atrage atenția ministrul Sănătății Nelu Tătaru.

Distanța de 1 metru este relativă pentru ca niște copii din clasa I, a II-a sau a III-a să o poată respecta. Atunci, venim cu obligativitatea acestei măști care trebuie să existe. Avem aglomerările acestor copii în pauze, în curțile școlilor care știm cam cât sunt de mari, bucuria acestor copii de a se apropia unul de altul. Haideți să îi protejăm cu ceva! 

Nelu Tătaru: Masca trebuie să vină ca o regulă adusă în joacă de cei care pregătesc acest moment

Mă repet! Masca trebuie să vină ca o regulă adusă în joacă de cei care pregătesc acest moment. Este o regulă pe care trebuie să o menținem!”. a declarat Nelu Tătaru. 

Noi modificări în structura anului școlar. Anunţul făcut de ministrul Tineretului și Sportului, Ionuţ Stroe

Apar alte modificări în structura anului şcolar. De data aceasta, este vorba despre orele de sport din programă, iar anunţul a fost făcut marţi, de ministrul de resort, Ionuţ Stroe. Începând din anul şcolar viitor, elevii vor face mai multe ore de sport, iar o parte dintre acestea se vor desfăşura on-line, din cauza pandemiei de coronavirus.

"Deja am gândit acest lucru împreună cu Ministerul Educaţiei. Vom avea o oră în plus, această oră va fi adaptată condiţiilor în care ne desfăşurăm viaţa până vom avea o soluţie medicală. 

Am realizat un parteneriat cu Comitetul Olimpic Român şi cu Ministerul Educaţiei prin care toţi profesorii de sport din România vor avea soluţii digitale, apropos de ore de sport on-line, exerciţii care evită contactul, aglomerarea terenurilor de sport", a declarat, marţi, ministrul Tineretului şi Sporturilor, Ionuţ Stroe.

Noua oră de sport care se va face suplimentar se va desfăşura on-line, din cauza crizei din sănătate, generate de epidemia de COVID-19.

×
Subiecte în articol: şcoală elevi
Parteneri
Afacerea de succes cu care un italian a dat lovitura în Buzău
x close