Antena 3 CNN Actualitate Schimbările majore ale Codului rutier care pot afecta buzunarul șoferilor. Amendă de peste 1.100 de lei pentru cei care nu respectă

Schimbările majore ale Codului rutier care pot afecta buzunarul șoferilor. Amendă de peste 1.100 de lei pentru cei care nu respectă

În ultima perioadă, au avut loc o serie de schimbări semnificative în Codul rutier, iar unele dintre acestea pot afecta grav bugetul șoferilor.

Schimbările majore ale Codului rutier care pot afecta buzunarul șoferilor. Amendă de peste 1.100 de lei pentru cei care nu respectă
Sursa foto: Getty Images I kali9
de Ştefan Petrică    |    25 Apr 2023   •   20:09

Anumite acțiuni banale pe care mulți le-ar putea neglija ar putea avea consecințe financiare serioase.

Un exemplu relevant ar fi că, dacă sistemul de iluminare al mașinii pe care o conduci nu funcționează corespunzător, riști să primești o amendă drastică de peste 1.000 de lei.

Aceasta se aplică în cazul în care becurile sunt arse, nu funcționează corespunzător sau nu sunt omologate conform prevederilor legale.

În cazul în care nu acorzi atenție acestor defecțiuni minore, poți fi sancționat de polițiști cu o sumă cuprinsă între 870 și 1.160 de lei, conform noilor prevederi ale Codului rutier în vigoare din 2023.

Citește și: Primăria a montat, în Sectorul 4, dispozitive smart pentru împiedicarea şoferilor să parcheze pe locurile plătite

Articolele 101 și 112 prevăd sancțiuni și reținerea certificatului de înmatriculare sau de înregistrare în cazul în care vehiculul circulă noaptea fără faruri sau lămpi de semnalizare, dispozitivele de iluminare și semnalizare luminoase, sau mijloacele fluorescent-reflectorizante, prevăzute de normele tehnice.

Înainte de a începe să conduci, este important să verifici cu atenție sistemul de iluminare al mașinii, pentru a evita sancțiunile prevăzute de lege.

Este important să iei aceste măsuri nu numai din cauza riscului de a primi o amendă, ci și pentru că defecțiunile la sistemul de iluminare pot reprezenta un pericol pentru tine, pasagerii tăi și ceilalți participanți la traficul rutier.

Prin urmare, este important să te asiguri că toate elementele de iluminare și semnalizare ale mașinii sunt în stare bună de funcționare și omologate conform legislației în vigoare.

×
Parteneri
Daniel Baciu, mesaj pentru toți pensionarii români
x close