Antena 3 CNN Actualitate Schimbări majore în grădinițe. E interzisă curățenia cu aspiratorul! De ce e periculos pentru copii

Schimbări majore în grădinițe. E interzisă curățenia cu aspiratorul! De ce e periculos pentru copii

Curățenia pentru redeschiderea grădinițelor se va face mult mai greu în această perioadă. Au fost luate noi măsuri pentru a preveni răspândirea coronavirusului: fără covor și aspirator!

Schimbări majore în grădinițe. E interzisă curățenia cu aspiratorul! De ce e periculos pentru copii
Sursa foto: Pixabay.com
de Redacția Antena 3 CNN    |    23 Iun 2020   •   20:05

Ministerul Educației interzice folosirea aspiratorului în grădinițe. Măsura apare în ghidul pentru redeschiderea acestor instituții. Documentul prevede de asemenea eliminarea perdelelor, a mochetelor, a covoarelor, draperiilor și a jucăriilor din materiale textile care nu pot fi igienizate cu aparate bazate pe aer cald.

Curățenia generală înainte de redeschidere se va face, potrivit Ghidului, prin ștergerea prafului, spălarea cu apă și detergent, apoi clătirea repetată cu apă potabilă.

Se vor utiliza lavete diferite pentru acțiuni diferite (lavetă pentru ștergerea cu detergent, lavetă pentru clătirea cu apă, lavetă pentru dezinfectant), se arată în ghidul Ministerului Educației.

Dacă mochetele nu pot fi îndepărtate, ghidul prevede că acestea pot fi igienizate corect cu aparate pe bază de aer cald. Oficiali spun că astfel se va răspândirea noului coronavirus.

E interzisă curățenia cu aspiratorul! De ce e periculos pentru copii

Aspiratorul este un echipament de curățenie care funcționează pe principiul recirculării aerului.

„Aspiratorul nu se folosește pentru efectuarea curățeniei, nici înainte de deschidere, nici în timpul funcționării unității de învățământ pe perioada verii”, se arată în documentul oficial.

Noi reguli în grădinițe: fără covor și aspirator

Încă o zi cu un număr ridicat de infectări cu coronavirus

În România s-au înregistrat, în ultimele 24 de ore, 16 decese şi 214 cazuri noi de coronavirus. Bilanţul actual este de 24.505 cazuri, din care 17.187 vindecate şi externate şi 1.539 de decese.

La ATI, în acest moment, sunt internați 200 de pacienți.

 

×
Subiecte în articol: gradinite aspirator curatenie
Parteneri
Situaţie critică în Slănic Prahova: o stradă s-a surpat! ISU intervine
x close