Antena 3 CNN Actualitate Şcoala Gimnazială Lilieşti din Băicoi a fost modernizată prin programul România Eficientă

Şcoala Gimnazială Lilieşti din Băicoi a fost modernizată prin programul România Eficientă

A fost implementat cel de-al doilea mare proiect de eficientizare energetică din ţară. Şcoala Gimnazială Lilieşti din Băicoi a fost modernizată la standarde de consum de energie aproape de zero. Lucrările au fost derulate în cadrul programului România Eficientă.

Şcoala Gimnazială Lilieşti din Băicoi a fost modernizată prin programul România Eficientă
Sursa foto: Antena 3 CNN
de Redacția Antena 3 CNN    |    21 Mar 2023   •   17:31

Şcoala Gimnazială Lilieşti din localitatea Băicoi, judeţul Prahova, este a doua unitate de învăţământ din ţară modernizată la standarde de consum de energie aproape zero în cadrul programului România Eficientă.

"Este un moment pe care l-am aşteptat de mult pentru că proiectul a fost complicat, am avut şi complicaţiile generate de pandemie, de turbulenţele de pe piaţa materialelor de construcţii. A trebuit să ne ajustăm şi bugetele. În doar şase luni, toată această construcţie laborioasă, instalare de termosisteme, schimbare complete de tâmplărie, uşi, sistem modern de ventilaţie interioară, toate instalaţiile schimbate, deci o construcţie practic nouă", a declarat Radu Dudău, coordonator al programului România Eficientă.

Investiţia totală în acest proiect a fost de aproximativ 1,6 milioane de euro, iar prin noile standarde folosite consumul de energie pentru încălzirea termică a clădirii va fi redus cu aproape 60%.

"Ne focusăm pe proiectele în şcoli din mai multe motive. Unul fundamental este că educăm tinerii, creăm sustenabilitate şi totodată eficienţă energetică. La rândul lor, copiii îi vor influenţa pe părinţi. Credem că este o evoluţie care vine la pachet cu educaţia", a explicat Christina Verchere, CEO companiei care a sponsorizat proiectul.

×
Parteneri
Horia Constantinescu a demisionat de la șefia ANPC
x close