x close

Scrisoarea incendiară a unei judecătoare către colegii săi, după un dosar DNA: „SIIJ, o necesitate pentru a-i proteja pe procurorii onești”

16 Iul 2019   •   08:36
Scrisoarea incendiară a unei judecătoare către colegii săi, după un dosar DNA: „SIIJ, o necesitate pentru a-i proteja pe procurorii onești” foto: Pixabay.com

Într-o scrisoare deschisă adresată colegilor săi din justiție, judecătoarea Ruxandra Popescu vorbește despre abuzurile comise de o serie de procurori DNA împotriva judecătorilor.

Judecătoarea atenţionează că Secţia pentru Investigarea infracţiunilor din justiţie este singura pavăză împotriva unor abuzuri.

Magistratul povesteşte că procurorii anticorupţie din Ploieşti au târât-o într-un calvar judiciar, din cauză că ar fi dat o sentinţă care nu a fost pe placul lor.

Procurorii din DNA Ploieşti i-ar fi fabricat un dosar, fără probe, bazat doar pe un singur denunţ menit să-i distrugă reputaţia profesională. 

„Pentru că abuzurile comise de o serie de procurori DNA sunt evidente, existența și funcționarea Secției pentru Investigarea Infracțiunilor din Justiție este o necesitate imperativă pentru a-i proteja pe judecătorii și procurorii onești și profesioniști tocmai de excesul de zel al unor procurori care și-au uitat demult menirea de a fi apărătorii ordinii de drept și a drepturilor și libertăților cetățenilor”, se arată în documentul trimis.

Citeşte mai multe despre:

DNA Ploiesti scrisoare abuz
Parterneri
Parterneri
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri!
Nu, multumesc Accept
sati