Antena 3 Actualitate Se dau 2.000 de lei de la stat. Cine poate beneficia de bani și în ce condiții

Se dau 2.000 de lei de la stat. Cine poate beneficia de bani și în ce condiții

de Cristina Tudorache    |    22 Iul 2020   •   18:15
Se dau 2.000 de lei de la stat. Cine poate beneficia de bani și în ce condiții
Sursa foto: Agerpres

Ministerul Mediului a anunțat că se vor aloca câte 2.000 de lei pentru gospodăriile frecvent călcate de urși și alte animale sălbatice în căutare de hrană. Din acești bani, românii trebuie să-și instaleze un gard electric care să îi țină departe de pericole.

Obiectivul proiectului inițiat de ministerul Mediului constă în limitarea incidentelor provocate de urși și alte animale sălbatice, care au loc tot mai des în ultima perioadă.

Programul finanțează kit-uri complete pentru populație pentru a instala garduri electrice în propriile gospodării. Fondurile se vor îndrepta și către proprietarii stânelor, a livezilor, dar și a culturilor agricole.

2.000 de lei pentru construirea unui gard electric împotriva animalelor sălbatice

„Suntem țara cu cea mai mare populație de urși din Europa. Pe de-o parte, o bogăție a biodiversității românești, pe de altă parte, o mare responsabilitate pentru siguranța oamenilor. Programul nostru împacă dubla noastră responsabilitate: conservarea speciei și coexistența fără incidente între om și carnivorele mari. Vom acoperi în proporție de 100% costurile acestor sisteme pentru populația din județele țării în care s-au înregistrat în mod repetat incidente sau pagube produse de animalele sălbatice”, a declarat Costel Alexe, ministrul Mediului.

Suma finanțată prin Administrația Fondului pentru Mediu acoperă în proporție de 100% costurile unui astfel de sistem care include generatoare de impulsuri, izolator inel, role fir gard electric etc.

Cine poate beneficia de bani și în ce condiții

Românii din următoarele județe vor putea accesa aceste fonduri: Alba, Argeș, Arad, Bacău, Bihor, Bistrița-Năsăud, Brașov, Buzău, Cluj, Caraș-Severin, Covasna, Dâmbovița, Gorj, Hunedoara, Harghita, Mehedinți, Maramureș, Mureș, Neamț, Prahova, Sibiu, Sălaj, Suceava, Timiș, Vâlcea, Vrancea.

„Programul pe care îl demarăm anul acesta va fi multianual. Investim în 2020 1.500.000 de lei pentru ca speciile să fie protejate, iar oamenii și bunurile lor să fie în siguranță. Cred că un bun management al speciilor pentru care suntem renumiți în Europa implică inclusiv sisteme inteligente care să permită coexistența între om și carnivorele mari”, a mai adăugat ministrul Mediului.

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp sau Signal

×
Parteneri
x close