Antena 3 CNN Actualitate Se deschide un Centru de Salvare pentru păsările sălbatice din Bucureşti

Se deschide un Centru de Salvare pentru păsările sălbatice din Bucureşti

Se deschide un Centru de Salvare pentru păsările sălbatice din Bucureşti
Sursa foto: Foto: ornithology.com
24 Feb 2011   •   14:48

Societatea Ornitologică Română ( SOR ) va deschide în luna mai un Centru de Salvare şi Recuperare a Păsărilor Sălbatice, în incinta Muzeului Satului din Capitală, relatează Green Report.

Rolul acestui Centru va fi să îngrijească şi trateze păsările sălbatice bolnave, rănite şi puii orfani, deoarece Bucureştiul şi zonele din jurul acestuia, adăpostesc un număr mare de păsări sălbatice.
Totodată, personalul SOR îşi propune să educe publicul şi să îl facă mai interesat de protejarea mediului şi a naturii, sperând să reducă astfel numărul păsărilor găsite rănite sau îndepărtate din mediul lor natural.

Lipsa  unui centru specializat i-a făcut până acum pe reprezentanţii SOR să adăpostească şi îngrijească la ei în birouri păsările rănite.
"Avem săptamâni în care ţinem şi câte 5 păsări la noi în birou, iar acestea sunt doar cele aduse de oameni care ne cunosc. Vrem să deschidem acest centru tocmai pentru că biroul nostru nu este tocmai un spaţiu potrivit pentru recuperarea păsărilor şi vrem să le oferim toate îngrijirile de care au nevoie”, a explicat Alida Barbu, reprezentantă SOR.

În România există momentan doar 2 locuri în care pot fi duse păsările rănite sau bolnave: unul în Mureş, aparţinând Grupului Ornitologic Milvus iar cel de-al doilea în Sibiu, în locuinţa unei iubitoare de animale, care îngrijeşte berze în curtea propriei case. Citește mai mult

×
Subiecte în articol: pasari ranite
Parteneri
Situaţie critică în Slănic Prahova: o stradă s-a surpat! ISU intervine
x close