Antena 3 CNN Actualitate Scandal uriaș cu Sebastian Ghiță. Mogulul a anunțat cum vrea să scape de aducerea în România

Scandal uriaș cu Sebastian Ghiță. Mogulul a anunțat cum vrea să scape de aducerea în România

Scandal uriaș cu Sebastian Ghiță. Mogulul a anunțat cum vrea să scape de aducerea în România
Sursa foto: Foto: Agerpres
de M.Z.    |    19 Mai 2017   •   16:34

Sebastian Ghiță a refuzat extrădarea din Serbia și a spus, vineri, că este victima unei perscuții politice.

Astfel, fostul deputat PSD Sebastian Ghiță cere să nu fie trimis în România.

La întrebarea procurorului, dacă vrea să fie trimis înapoi în țară, Ghiță a spus că nu dorește acest lucru. Mai mult, el a invocat că ar fi victima unei persecuții politice.

Acesta este un prim pas spre azil politic.

Fostul deputat a fost audiat, vineri, la Belgrad, ca urmare a cererii de extrădare formulată de autorităţile române.

Audierea lui Ghiţă, care a fost adus din închisoarea districtuală din Belgrad, a fost făcută un judecător de cameră preliminară, în baza Legii cu privire la asistenţa juridică internaţională în materie penală, anunţa agenţia Tanjug, citând Înalta Curte din Belgrad.

În prezent, Sebastian Ghiţă este în arest, în Serbia, după ce a fost depistat de autorităţi la Belgrad pe 13 aprilie. Pe numele fostului deputat au fost emise până acum mandate de arestare preventivă în lipsă în două dosare ale DNA.

Fostul deputat avea asupra sa permis de conducere şi buletin de Slovenia. În 14 aprilie, o instanţă din Serbia a dispus arestarea acestuia, pe o perioadă de 18 zile, în vederea extrădării.

Fostul deputat Sebastian Ghiță a fost arestat 18 zile în vederea extrădării, începând cu 14 aprilie, și nu 60 de zile, așa cum s-a spus inițial.

Citiți și Poliția română a avut informații că Sebastian Ghiță este în Serbia de joi, 13 aprilie, cu o zi înaintea anunțului oficial că fugarul a fost localizat și reținut, a declarat, marți, ministrul de Interne, Carmen Dan.

×
Parteneri
ANM: Zonele cele mai afectate de praful saharian
x close