Antena 3 CNN Actualitate Ministrul Carmen Dan, despre cazul Ghiță. De când știa Poliția română că deputatul-fugar este în Serbia

Ministrul Carmen Dan, despre cazul Ghiță. De când știa Poliția română că deputatul-fugar este în Serbia

Ministrul Carmen Dan, despre cazul Ghiță. De când știa Poliția română că deputatul-fugar este în Serbia
Sursa foto: Foto: gov.ro
de M.Z.    |    18 Apr 2017   •   18:42

Poliția română a avut informații că Sebastian Ghiță este în Serbia de joi, 13 aprilie, cu o zi înaintea anunțului oficial că fugarul a fost localizat și reținut, a declarat, marți, ministrul de Interne, Carmen Dan.

”Joi, cu o zi înainte (de prinderea lui - n.r.), Poliția română a a vut informația că Sebastian Ghiță este în Serbia și am solicitat sprijinul autorităților. Am avut o colaborare bună cu Serbia și am știut că va fi oprit. (...) Acum nu mai avem competență în acest caz”, a declarat ministrul de Interne, Carmen Dan, marți, la emisiunea 100 de minute, de la Antena 3.

Fostul deputat a fost arestat în cursul nopții de joi spre vineri, el fiind legitimat de poliția sârbă. Era însoțit de fratele lui, care avea documente reale, în timp ce Sebastian Ghiță a prezentat documente false.

MAI: Seria actului prezentat de Ghiță era a unui document expirat

În ce privește actele prezentate de Sebastian Ghiță autorităților sârbe, ministrul Carmen Dan spune că documentele sunt false, iar seria actului este ” a unui document expirat”.

”Am solicitat informări privind veridicitatea actelor, am fost informați că documentele respective sunt false, seria documentului (prezentat de Ghiță - n.r.) aparținea unui act expirat. 

Apoi, prin Interpol, Poliția română a transmis către sârbi că persoana legitimată cu documente care poartă însemnele slovene este Sebastian Aurelian Ghiță, urmărit internațional de România și am solicitat arestarea lui”, a spus ministrul de Interne.

Sebastian Ghiță a petrecut a cincea noapte în spatele gratiilor în arestul poliției sârbe. Situația fostului deputat este încă neclară, pentru că nici autoritățile române, nici cele de la Belgrad nu au dat informații suplimentare în legătură cu Sebastian Ghiță.

Fostul deputat Sebastian Ghiță a fost arestat 18 zile în vederea extrădării, începând cu 14 aprilie, și nu 60 de zile, așa cum s-a spus inițial.

×
Parteneri
Firea și Burduja sunt noii candidați la Primăria Capitalei
x close