Antena 3 CNN Actualitate MAI: Seria actului prezentat de Sebastian Ghiță în Serbia era a unui document expirat

MAI: Seria actului prezentat de Sebastian Ghiță în Serbia era a unui document expirat

MAI: Seria actului prezentat de Sebastian Ghiță în Serbia era a unui document expirat
de M.Z.    |    18 Apr 2017   •   19:15

Fostul deputat Sebastian Ghiță a prezentat autorităților sârbe documente false, iar seria actului este ” a unui document expirat”, a declarat, marți, ministrul de Interne Carmen Dan, la Antena 3.

”Am solicitat informări privind veridicitatea actelor, am fost informați că documentele respective sunt false, seria documentului (prezentat de Ghiță - n.r.) aparținea unui act expirat. 

Apoi, prin Interpol, Poliția română a transmis către sârbi că persoana legitimată cu documente care poartă însemnele slovene este Sebastian Aurelian Ghiță, urmărit internațional de România și am solicitat arestarea lui”, a declarat ministrul de Interne, Carmen Dan, marți, la emisiunea 100 de minute, de la Antena 3.

Ghiță era însoțit de fratele său în momentul în care a fost prins de autoritățile sârbe, dar acesta ”a prezentat documente reale” și ”nu este reținut”, a precizat șefa de Interne.

Fostul deputat a fost arestat în cursul nopții de joi spre vineri, el fiind legitimat de poliția sârbă. Era însoțit de fratele lui, care avea documente reale, în timp ce Sebastian Ghiță a prezentat documente false.

Sebastian Ghiță a petrecut a patra noapte în spatele gratiilor în arestul poliției sârbe. Situația fostului deputat este încă neclară, pentru că nici autoritățile române, nici cele de la Belgrad nu au dat informații suplimentare în legătură cu Sebastian Ghiță.

Fostul deputat Sebastian Ghiță a fost arestat 18 zile în vederea extrădării, începând cu 14 aprilie, și nu 60 de zile, așa cum s-a spus inițial.

Citiți și Poliția română a avut informații că Sebastian Ghiță este în Serbia de joi, 13 aprilie, cu o zi înaintea anunțului oficial că fugarul a fost localizat și reținut, a declarat, marți, ministrul de Interne, Carmen Dan.

×
Parteneri
Afacerea de succes cu care un italian a dat lovitura în Buzău
x close