Antena 3 CNN Actualitate Secretul loviturii de stat din Turcia. Erdogan ar fi înscenat totul

Secretul loviturii de stat din Turcia. Erdogan ar fi înscenat totul

Secretul loviturii de stat din Turcia. Erdogan ar fi înscenat totul
Sursa foto: Foto: Agerpres
de M.Z.    |    16 Iul 2016   •   22:18

Președintele Turciei, Recep Tayyip Erdogan, ar fi putut înscena tentativa eșuată de lovitură de stat produsă vineri noapte, potrivit unui scenariu prezentat sâmbătă, la o Ediție specială, de la Antena 3.

Astfel, președintele turc ar fi primit un telefon cu 20 de minute înainte de lovitură și ar fi plecat. Erdogan ar fi primit informații de la un serviciu secret străin care ar fi interceptat anumite convorbiri și ar fi aflat planul puciștilor.

Clădirea în care se afla președintele turc Recep Tayyip Erdogan ar fi fost bombardată la scurt timp după ce el a părăsit imobilul.

După primele date, lovitura de stat armată din Turcia părea că a reușit. Armata a anunțat vineri noaptea că a preluat puterea, a anunțat arestarea șefului statului major general și a ocupat punctele-cheie demonstrative. 

Astfel, închid televiziunea publică fidelă președintelui Erdogan, ocupă podurile de peste Bosfor, ocupă aeroportul și arată că au și putere aeriană, folosind avioane care zboară deasupra Istanbulului la altitudinea foarte joasă.

Erdogan pare izolat, apar informații că e în vacanță și a fugit cu un avion privat. Totul părea jucat.

Președintele Erdogan face o mișcare interesantă: intră prin Facetime în direct la CNN Turk și cheamă oamenii în stradă. Doar oamenii pot înfrânge o armată.
Informațiile au fost prezentate sâmbătă, la o Ediție specială, de la Antena 3.

Bilanțul tentativei de lovitură de stat din Turcia a ajuns la 265 de morți și 1440 de răniți. De asemenea, peste 3.000 de militari participanţi la complot au fost arestaţi preventiv.

 

×
Parteneri
Cum va fi vremea în vacanța de Paște și când scăpăm de frig
x close