Antena 3 CNN Actualitate Șeful Casei de Pensii, anunț pentru toți pensionarii români: "Suntem în linie dreaptă"

Șeful Casei de Pensii, anunț pentru toți pensionarii români: "Suntem în linie dreaptă"

Șeful Casei de Pensii, Daniel Baciu a făcut un anunț privind sistemul public de pensii.

Șeful Casei de Pensii, anunț pentru toți pensionarii români: "Suntem în linie dreaptă"
Sursa foto: Facebook / Poșta Română
de Redacția Antena 3 CNN    |    03 Mar 2024   •   14:00

Președintele Casei Naționale de Pensii Publice (CNPP), a scris că au fost aprobate normele de aplicare a Legii nr.360/2023 privind sistemul public de pensii din România.

"În Monitorul Oficial nr.171 din 1 martie 2024 s-a aprobat prin HG.181/28.02.2024 Normele de aplicare a Legii nr.360/2023 privind sistemul public de pensii”, a informat Daniel Baciu.

"Aceste norme metodologice vin să clarifice mai bine legea 360/2023, nu se abat de la lege, rolul fiind de a clarifica și mai bine unele articole, ajutând atât pe cei care implementează legea cât și pe cei cărora li se adresează, pensionari și viitori pensionari.

În perioada următoare vom semna contractul subsecvent cu firma care asigură mentenanța sistemului informatic integrat al Casei Naționale de Pensii care prevede realizarea softului informatic necesar recalculării pensiilor conform noii legi.

Suntem în linie dreaptă, știm ce avem de făcut și cum trebuie făcut astfel încât la 1 septembrie pensionarii să-și primească drepturile legitime după o viață de muncă.

Avem o certitudine clară care era stabilită deja prin lege și anume faptul că nici o pensie nu va scădea în urma recalculării, majoritatea pensiilor vor avea creșteri, unele chiar substanțiale, aici mă refer la pensiile mici cu un stagiul de cotizare mare.

Țin să mulțumesc tuturor colegilor mei de la Casa Națională de Pensii cât și celor de la ministerul muncii care au fost implicați și au depus eforturi substanțiale în această perioadă. Am lucrat în echipă pentru a reuși să avem aceste norme metodologice foarte bine elaborate", a scris Daniel Baciu pe pagina sa de Facebook.

? În Monitorul Oficial nr.171 din 1 martie 2024 s-a aprobat prin HG.181/28.02.2024 Normele de aplicare a Legii...

Publicată de Daniel Baciu pe Sâmbătă, 2 martie 2024

×
Subiecte în articol: pensie casa de pensii
Parteneri
A început distribuirea pensiilor pe luna mai. Anunţul Poştei Române
x close