Antena 3 CNN Actualitate Șeful DIICOT, chemat la audieri în Parlament după ce un tânăr a murit la Festivalul Saga din cauza consumului de droguri

Șeful DIICOT, chemat la audieri în Parlament după ce un tânăr a murit la Festivalul Saga din cauza consumului de droguri

Șeful DIICOT va fi chemat în Parlament pentru a oferi explicații după ce un tânăr a murit și alți 17 au ajuns la spital din cauza consumului de droguri în timpul Festivalului SAGA din București, organizat în weekendul 4-5 iunie. Cererea a fost depusă astăzi la Comisia de Apărare.

Șeful DIICOT, chemat la audieri în Parlament după ce un tânăr a murit la Festivalul Saga din cauza consumului de droguri
Sursa foto: Facebook/SAGA Festival
de Adelina Miron    |    07 Iun 2022   •   16:51

„Poliția și jandarmeria și-a făcut datoria. Ei au fost într-un număr mare în incinta arenei și în exterior. La fel și salvările. E foarte greu să faci distincție între consumatori și dealeri. Este o rețea extinsă în București. Aceste lucruri sunt știute. Le știu eu și alții din oraș și nu le știe DIICOT-ul?”, a declarat Radu Cristescu, membru în Comisia de Apărare, la Antena 3.

Direcția Generală de Jandarmi a Municipiului București a transmis că în două zile de festival Saga desfășurat în Capitală s-au dat amenzi în valoare de 7.000 de lei.

„În legătură cu evenimentul SAGA Festival, Direcția Generală de Jandarmi a Municipiului București face următoarele precizări: În perioada 3-4 iunie a.c., în urma încălcării normelor legale în vigoare de către anumiți participanți, jandarmii au aplicat 7 sancțiuni contravenționale, în valoare totală de 7.000 de lei, conform prevederilor Legii nr. 61 din 1991 privind sancționarea faptelor de încălcare a unor norme de conviețuire socială, a ordinii și liniștii publice, cu modificările și completările ulterioare.

Totodată, au fost întocmite actele necesare începerii cercetărilor pentru 77 de fapte de natură penală, în urma constatării, împreună cu B.C.C.O. București, a unor încălcări ale prevederilor legale privind prevenirea și combaterea traficului și consumului ilicit de droguri, dar și portul sau folosirea fără drept de obiecte periculoase, precum și furtul calificat”, a transmis Direcția Generală de Jandarmi a Municipiului București, într-un comunicat.

Carmen Oprea, psiholog în cadrul Agenţiei Naţionale Antidrog, a explicat, la Antena 3, ce pot face părinții pentru a-și proteja copiii de consumul de droguri.

„Accesul este din ce în ce mai permisiv, al copiilor la droguri. Sunt din ce în ce mai mulți tineri care își caută substanțe interzise în mediul online. Accesul în preajma școlilor al dealerilor și persoanelor care vând droguri este din ce în ce mai crescut. A crescut numărul de substanțe interzise, care sunt sub diferite forme, sunt foarte multe droguri ilegale, care sunt extrem de periculoase și toxice, la prețuri foarte scăzute, astfel încât copiii să și le poată permite cu banii de buzunar", a spus Carmen Oprea la Antena 3.

Citește în continuare: Ce soluții au părinții pentru a-și proteja copiii de droguri. Psiholog Agenția Națională Antidrog: "Cei mai mulți încep să consume pentru că nu știu exact la ce se expun"

×
Subiecte în articol: festival droguri
Parteneri
Tradiţii şi obiceiuri de Izvorul Tămăduirii
x close