Antena 3 CNN Actualitate Șeful Gărzii de Mediu, după explozia din Capitală: ”Să ținem geamurile închise”

Șeful Gărzii de Mediu, după explozia din Capitală: ”Să ținem geamurile închise”

Octavian Berceanu, șeful Gărzii de Mediu, îi sfătuiește pe bucureșteni să țină geamurile închise, în contextul exploziei urmate de un incendiu cu degajări mari de fum, la acoperișul unui bloc din nordul Capitalei.

Șeful Gărzii de Mediu, după explozia din Capitală: ”Să ținem geamurile închise”
de Andreea Ştefan    |    11 Sep 2021   •   22:50

Șeful Gărzii de Mediu, Octavian Berceanu, a intrat în direct la Antena 3 și i-a sfătuit pe bucureșteni să țină geamurile închise, preventiv, chiar dacă fumul de la explozie nu va ajunge în locuințele lor.

”Odată cu aceste degajări de fum, din cauza materialelor care ard sunt și degajări de particule provenite din cenușa care este ridicată de temperatura foarte mare a focului.

Din fericire, în momentul de față și datorită mișcării curenților de aer, fumul nu ajunge peste locuințele bucureștenilor, dar, preventiv, este normal și de bun simț să ținem geamurile închise, pentru că această cenușă, în contact cu aerul rece probabil va coborî pe sol”, a declarat Octavian Berceanu la Antena 3.

Explozie urmată de incendiu la un bloc din București

O explozie puternică a avut loc în nordul Capitalei, la acoperișul unui bloc nelocuit, din Sectorul 1, în zona Poligrafiei.

Incendiul s-a produs pe terasa unui bloc cu 12 etaje, aflat în construcție, pe Str. Parcului, zona Poligrafiei. Este vorba de un bloc nelocuit.

Martorii din zonă spun că s-au auzit și explozii, o femeie surprinzând chiar momentul bubuiturii într-o filmare.

Ard butoaie cu smoală și carton bituminat. Suprafața afectată este de aproximativ 500 mp.

×
Parteneri
Atenţionare meteo ANM: Ploi, vijelii, lapoviţă şi ninsoare
x close