Antena 3 CNN Actualitate Şefa Comisiei pentru persoane cu handicap Prahova, condamnată la opt luni cu suspendare

Şefa Comisiei pentru persoane cu handicap Prahova, condamnată la opt luni cu suspendare

Şefa Comisiei pentru persoane cu handicap Prahova, condamnată la opt luni cu suspendare
Sursa foto: Foto: sprocketink.com
de M.Z.    |    14 Iun 2013   •   17:37
Şefa Comisiei de evaluare a persoanelor cu handicap Prahova, Viorica Oniga, a fost condamnată, vineri, la opt luni de închisoare cu suspendare, după ce a fost găsită în conflict de interese.

Viorica Oniga a dat certificate de handicap rudelor sale, păgubind astfel statul. Oniga este arestată acum, într-un alt dosar, pentru luare de mită, după ce a dat zeci de certificate de handicap pe bani. 

Instanţa s-a pronunţat astăzi în dosarul în care Viorica Oniga, fostul şef al Comisiei de evaluare a persoanelor adulte cu handicap, era acuzată că participat la şedinţa la care soţul şi fiul său au primit certificate pentru persoane cu handicap.
 
Pronunţarea a fost emisă de Curtea de Apel Ploieşti, instanţă care a condamnat-o pe Viorica Oniga pentru infracţiunea de conflict de interese, la pedeapsa de opt luni de închisoare cu suspendare, urmând ca aceasta să plătească statului suma de 200 de lei.

La sentinţa de astăzi, inculpata poate face recurs în termen de 10 zile de la data pronunţării. Trebuie precizat că fostul şef al Comisiei de evaluare a persoanelor adulte cu handicap este arestată în altă cauză, la propunerea DNA, care a reţiunut în sarcina Vioricăi Oniga infracţiunea de mită în formă continuantă. 

 

×
Subiecte în articol: prahova persoane cu handicap
Parteneri
Daniel Baciu, anunț important pentru toți pensionarii din România
x close