Antena 3 CNN Actualitate Şeful ANOFM, Silviu Bian, ridicat de procurorii DNA: A fost prins în timp ce lua mită

Şeful ANOFM, Silviu Bian, ridicat de procurorii DNA: A fost prins în timp ce lua mită

Şeful ANOFM, Silviu Bian, ridicat de procurorii DNA: A fost prins în timp ce lua mită
Sursa foto: Foto: Intact Images
15 Oct 2011   •   17:44

Preşedintele ANOFM, Silviu Bian, a fost adus în urmă cu puţin timp la sediul DNA. El a fost prins în flagrant de procurori în timp ce lua mită. Acesta ar fi cerut de la angajaţii agenţiilor judeţene de ocupare a forţei de muncă o taxă pentru a-i păstra în funcţie. Procurorii au descoperit asupra lui Bian 80.000 de lei, bani care reprezentau a doua transă a taxei cerute de şeful agenţiei naţionale.

Procurorii DNA au primit o sesizare de la un angajat al AJOFM Bra
şov. Acestea le-a spus anchetatorilor că Silviu Bian i-a cerut bani pentru a-şi păstra funcţia în cadrul instituţiei, în condiţiile în care unele posturi din Agenţie urmau să fie desfiinţate.

Procurorii l-au prins în flagrant pe Silviu Bian în timp ce primea 80.000 de lei de la mai mul
ţi subalterni.

 


Şeful Agenţiei Naţionale de Ocupare a Forţei de Muncă, Silviu Bian, va fi cu siguranţă revocat din funcţie şi se va căuta o soluţie de înlocuire a sa, a declarat ministrul Muncii, Sulfina Barbu.

„Cu siguranţă va fi revocat din funcţie şi vom căuta o soluţie pentru înlocuirea domniei sale”, a spus Sulfina Barbu, după ce a fost întrebată ce măsură imediată va fi luată în cazul lui Silviu Bian, şeful ANOFM, prins sâmbătă după-amiază de DNA în timp ce lua mită.

Imediat după reţinerea şefului ANOFM, Ministrul Muncii, Sulfina Barbu, a declarat că i-a atenţionat pe funcţionarii din minister că nu va tolera niciun fel de fapte de corupţie.



Silviu Bian a fost numit
şef al ANOFM la începutul anului 2010, când ministrul al muncii era Mihai Şeitan. Bian are patru terenuri în judeţul Alba, două case şi un apartament în Alba Iulia şi încă o casă în Cluj Napoca. Salariul său lunar este de 4.500 de lei, adică puţin peste o mie de euro.

 


×
Subiecte în articol: ANOFM DNA procurori bani mita
Parteneri
Avarie majoră în rețeaua de termoficare operată de Termoenergetica
x close