Antena 3 CNN Actualitate Şeful Camerei de Comerţ, Mihail Vlasov, rămâne în arest

Şeful Camerei de Comerţ, Mihail Vlasov, rămâne în arest

Şeful Camerei de Comerţ, Mihail Vlasov, rămâne în arest
Sursa foto: Foto: Intact Images
de M.Z.    |    26 Mar 2014   •   20:44
Preşedintele suspendat al Camerei de Comerţ şi Industrie a României (CCIR), Mihail Vlasov, acuzat de trafic de influenţă, rămâne în arest, a decis definitiv, miercuri, instanţa supremă, care a respins contestaţia acestuia faţă de măsura preventivă, informează Mediafax.
 
După ce judecătorul de drepturi şi libertăţi a rămas în pronunţare în acest caz, unul dintre avocaţii prezent la proces a declarat, la ieşirea din sala de judecată, că un arbitru de la Curtea de Arbitraj "nu e funcţionar public" şi nu poate fi subiectul activ al unei fapte de corupţie".
 
"Banii, am înţeles eu, erau pentru o tranzacţie cu o tipografie şi era vorba de 500.000, nu de un milion, şi trebuiau daţi 200 prima dată şi 300 la termenul la care era dosarul", a arătat avocatul.
 
În final, instanţa supremă a respins contestaţia lui Vlasov, astfel că acesta rămâne în arest.
 
Pe de altă parte, una dintre fiicele preşedintelui suspendat al CCIR, Vanda Vlasov, a declarat miercuri, după ce a fost audiată la DNA, în calitate de martor, în dosarulul tatălui ei, că ideea conform căreia ea ar fi pronunţat vreo soluţie influenţată de cineva este "o nemernicie".
 
"Am fost chemată ca martor, mi s-a adus la cunoştinţă că pot să nu declar nimic în calitate de rudă, de fiică. Am spus că nu am nimic de ascuns, am jurat să spun adevărul. Ideea că eu vreodată am pronunţat vreo soluţie într-un dosar influenţată de oricine altcineva sau chiar de tata este o nemernicie. Minciuna are picioare scurte, o să se afle adevărul", a spus Vanda Vlasov, prim-vicepreşedintele Curţii de Arbitraj Comercial Internaţional, care funcţionează pe lângă CCIR.
 
Vanda Vlasov a mai spus, la ieşirea din sediul Direcţiei Naţionale Anticorupţie, că arbitrii de la Curtea de Arbitraj nu sunt funcţionari publici, motiv pentru care tatăl său a fost arestat în mod ilegal. 
 
Mihail Vlasov a fost denunţat la DNA de omul de afaceri Gheza Iosif Petroczki, de la care ar fi cerut un milion de euro, iar în 18 martie a fost prins în flagrant, într-un restaurant din Bucureşti, după ce ar fi primit de la acesta 200.000 de euro.
 
Preşedintele CCIR, Mihail Vlasov, suspendat din funcţie, a fost arestat preventiv pentru 30 de zile, în 19 martie, de Curtea de Apel Bucureşti, pentru trafic de influenţă.
 
Discuţia avută de Mihail Vlasov cu Gheza Iosif Petroczki, într-un restaurant din Bucureşti, în care preşedintele CCIR îi cerea mită un milion de euro, în mai multe tranşe, pentru a-l ajuta să câştige procesul pe care îl avea la Curtea de Arbitraj Comercial Internaţional, a fost interceptată de procurori, potrivit informaţiilor din motivarea deciziei de arestare.
 
Pe 20 martie, Curtea de Apel București a decis arestarea preventivă pentru 30 de zile a preşedintelui Camerei de Comerţ şi Industrie a României (CCIR), Mihail Vlasov, acuzat de trafic de influenţă de procurorii DNA.

Citiţi şi 
Şeful Camerei de Comerţ, interceptat când cerea mită: "Aveţi banii? Merge băiatu' cu dvs!"
 
 

×
Subiecte în articol: Mihail Vlasov arest trafic de influenta
Parteneri
ANM: Zonele cele mai afectate de praful saharian
x close