Antena 3 CNN Actualitate Şeful DIICOT Cluj: A fost presiune mare asupra judecătorilor, în cazul Paszkany

Şeful DIICOT Cluj: A fost presiune mare asupra judecătorilor, în cazul Paszkany

Şeful DIICOT Cluj: A fost presiune mare asupra judecătorilor, în cazul Paszkany
Sursa foto: Foto: Antena3
11 Mar 2011   •   19:24

Şeful DIICOT Cluj, procurorul Mircea Hrudei, susţine că în cazul achitării omului de afaceri Arpad Paszkany a existat o presiune extrem de mare asupra judecătorilor de la Curtea de Apel Cluj, informează Agerpres.

"S-a exercitat o presiune asupra judecătorilor din Cluj, nu ştiu în ce măsură această presiune a influenţat sau nu decizia completului de judecată, cert este că noi vom declara recurs şi să sperăm că Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie ne va admite recursul şi va dispune condamnarea inculpatului'', a precizat şeful Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism (DIICOT), Mircea Hrudei.

Omul de afaceri Arpad Paszkany a primit, vineri, o sentinţă favorabilă din partea Curţii de Apel Cluj, în procesul în care este acuzat de şantaj şi constituirea unui grup infracţional. Hotărârea instanţei poate fi atacată cu recurs în termen de 10 zile.

Pe 30 iulie 2009, procurorii DIICOT Cluj l-au trimis în judecată pe Arpad Paszkany, patronul echipei de fotbal CFR Cluj, în dosarul "Gazeta", pentru săvârşirea infracţiunilor de sprijinire a unui grup infracţional organizat şi şantaj.

Potrivit DIICOT, în perioada 2004-2006, Paszkany a susţinut financiar un grup infracţional, condus de Man Liviu Aurel, prin finanţarea, sub diverse forme, a publicaţiilor aparţinând trustului "Gazeta", cunoscând componenţa grupului şi modul de operare, şi a folosit publicaţiile acestuia în interes personal sau al societăţilor sale, orchestrând şantajul exercitat de către membrii grupului, respectiv pentru a determina societăţile concurente să facă sau să nu facă anumite activităţi, să renunţe la participarea la licitaţii sau să încheie contracte în scopul de a obţine foloase materiale în scop ilicit.

Jurnalistul Liviu Man, cercetat în dosarul "Gazeta", spunea că trimiterea în judecată a lui Paszkany are conotaţii politice şi că ţine de războiul dintre PSD şi PDL.

×
Subiecte în articol: Arpad Paszkany DIICOT santaj
Parteneri
Hidroelectrica anunţă perioada în care românii pot transmite indexul în aprilie
x close