Antena 3 CNN Actualitate Șeful IPJ Giurgiu a fost demis după scandalul de la Bolintin Vale

Șeful IPJ Giurgiu a fost demis după scandalul de la Bolintin Vale

Ministrul de Interne, Lucian Bode, l-a demis, joi, pe șeful Inspectoratului de Poliție al Județului Giurgiu, Cătălin Georgescu. Acesta va ocupa o altă funcție în cazul unei alte structuri.

Șeful IPJ Giurgiu a fost demis după scandalul de la Bolintin Vale
Sursa foto: Antena 3
de Gabriel Dano    |    13 Ian 2022   •   17:24

Cătălin Georgescu s-a întâlnit joi după-amiază cu primarul localității Bolintin Vale, dar și cu prefectul județului Giurgiu, însă nu au ajuns la nicio concluzie cu cetățenii nemulțumiți.

Sub conducerea șefului IPJ Giurgiu au avut loc mai multe evenimente controversate. De exemplu, în urmă cu câteva zile, un cartuș cu 17 gloanțe a dispărut de la Poliția din Mihăilești, județul Giurgiu. De asemenea, oamenii s-au plâns de foarte multe furturi, agresiuni, violențe, taxe de protecție, lucru recunoscut și de primarul localității.

O echipă comună din cadrul I.G.P.R. și a I.G.J.R. a fost trimisă în județul Giurgiu, pentru a clarifica gestionarea situației operative, activitățile de prevenire și combatere a infracționalității, precum și modalitatea de gestionare a evenimentului în cauză.

În localitate a fost constituită zonă specială de siguranță publică, pentru asigurarea unui climat optim de ordine și siguranță publică.

Pe raza orașului Bolintin Vale, sunt prezente forțe suplimentare din cadrul structurilor Poliției Române și Jandarmeriei Române, pentru apărarea drepturilor şi libertăţilor fundamentale ale persoanei, a proprietăţii private şi publice, prevenirea şi descoperirea infracţiunilor, respectarea ordinii şi liniştii publice, în condiţiile legii.

Pentru eficientizarea actului managerial, la nivelul I.P.J. Giurgiu, s-a luat măsura împuternicirii pe funcția de inspector șef a domnului comisar-șef Dana Ionuț, ofițer care a ocupat mai multe funcții de conducere, în prezent fiind titularul postului de șef al Poliției Sectorului 1, din cadrul D.G.P.M.B.

Comisarul-șef Croitoru Ion a fost împuternicit pe funcția de adjunct al I.P.J. Giurgiu, vacantă până la această dată. Acesta este titularul postului de șef serviciu, în cadrul D.C.C.O.-I.G.P.R. Comisarului-șef Georgescu Cătălin Constantin i s-au stabilit atribuții la nivelul Direcției Management Strategic și Suport Informațional, structură din cadrul Poliției Române.

Cum se apără Poliția în scandalul de la Bolintin Vale. De ce nu a acționat împotriva celor care i-au terorizat pe cetățeni

Sute de oameni au ieșit, miercuri seară, în stradă la Bolintin Vale, după ce un grup de romi au bătut cu pietre un şofer de microbuz în urma unui conflict. Oamenii cer autorităţilor ca agresorii să fie daţi afară din localitate. Trupele Speciale ale Poliției au fost chemate de urgență.

Localnicii acuză că oamenii legii nu s-au implicat pentru a le face dreptate și a-i apăra de cei care îi terorizează de ani de zile.

"A fost un conflict spontan. Regretabil este că în urma acestui conflict spontan o persoană a decedat. Polițiștii de la Bolintin, deși au avut sesizată o faptă cu autor necunoscut, într-un interval de timp foarte scurt, au reușit să identifice autorul, să-i probeze și să-i documenteze activitatea infracțională, iar acesta a fost reținut și, ulterior, a primit mandat de arestare preventivă, pentru că victima nu a decedat imediat, ci la câteva zile", a declarat Cătălin Georgescu, inspector-șef IPJ Giurgiu.

Întrebat de Mihai Gâdea, la Sinteza Zilei, de ce a fost reținută o singură persoană, deși era vorba despre patru agresori, inspectorul-șef a răspuns:

"Dați-mi voie să ma abțin la modul în care au fost desfășurate activitățile de cercetare penală, dar gândiți-vă că atâta timp cât o instanță de judecată a dispus arestarea preventivă înseamnă că probatoriul a fost suficient astfel încât să incrimineze persoana respectivă.

În situația în care vorbeam de o participație cu siguranță erau mai multe persoane reținute și, eventual, arestate."

Marian Mina, liderul PSD Giurgiu, cere demisia șefului poliției județene, după crima din Bolintin-Vale: "I-aş cere demisia chiar inspectorului şef, dar este clar că nu are onoare"

Marian Mina, liderul PSD Giurgiu, cere demisia șefului poliției județene, după ce un bărbat a fost omorât cu pietre de un grup de romi. Sute de oameni au ieșit în stradă şi spun revoltați că aceste grupuri îi terorizează de luni de zile, iar poliţia nu a luat măsuri.

Marian Mina, liderul PSD Giurgiu, a reacţionat la scandalul uriaș din Bolintin Vale acolo unde un bărbat a murit după ce a fost bătut cu pietre de un grup de romi. Acesta cere demisia șefului poliţiei județene.

„Avem un nou scandal uriaș în care este implicată Poliţia Giurgiu! Al doilea, în ultimele 4 zile. Mai mulţi giurgiuveni din Bolintin Vale s-au revoltat faţă de oamenii legii, în urma unui tragic incident în care un om şi-a pierdut viaţa.

Iată că, din nou, Inspectoratul Judeţean de Poliţie(IPJ) Giurgiu este arătat cu degetul de către toată ţara! S-a umplut paharul şi, ca atare, îi cer imperativ ministrului de Interne să îl DEMITĂ pe şeful Poliţiei Giurgiu, Cătălin Georgescu", scrie pe pagina sa de socializare Marian Mina, liderul PSD Giurgiu.

Marian Mina, liderul PSD Giurgiu, cere demisia șefului poliției județene, după crima din Bolintin-Vale

I-aş cere #demisia chiar inspectorului şef, dar este clar că nu are onoare, având în vedere că s-a spălat pe mâini de orice responsabilitate, de fiecare dată, după atâtea cazuri incredibile, dezbătute intens în presa locală şi naţională: furt dintr-o clădire a IPJ Giurgiu, furt de muniţie de la Postul de Poliţie Mihăileşti, cazul „porcului de Crăciun”, acuzaţii grave la adresa unor şefi de post susţinuţi şi promovaţi de Georgescu, distrugerea unui alt post de poliţie din judeţ, cazuri grave de furt ori tâlhărie, nesoluţionate nici după ani buni.

Sute de oameni în stradă la Bolintin Vale, după o crimă: "Să vină Antena 3". Trupele Speciale ale Poliției, chemate de urgență

Niciodată, imaginea Poliţiei Giurgiu nu a avut atât de mult de suferit cum s-a întâmplat în ultimii ani, de când la conducerea instituţiei se află Cătălin Georgescu. Consider că inspectorul şef şi-a dovedit incompetenţa cu vârf şi îndesat. Este timpul ca Poliţia Giurgiu să recâştige încrederea şi respectul cetăţenilor!

Cumnatul bărbatului ucis cu pietre în Bolintin Vale, rupe tăcerea: "Doi copii au rămas fără tată. Poliţia nu a luat legătura cu noi. Trei dintre agresori sunt încă în libertate"

Este timpul ca toţi profesioniştii din IPJ Giurgiu să îşi facă meseria aşa cum trebuie, fără să mai sufere din pricina aroganţei, nepriceperii, încăpăţânării şi prostiei unuia a cărui singură calitate este că are prieteni în acelaşi partid din care face parte şi şeful său de la Interne", spune liderul PSD Giurgiu, Marian Mina. 

×
Subiecte în articol: Bolintin Vale
Parteneri
Crimă șocantă într-un bloc din Sectorul 2 al Bucureştiului
x close