Antena 3 CNN Emisiuni Antena 3 CNN Sinteza zilei Cumnatul bărbatului ucis cu pietre în Bolintin Vale, rupe tăcerea: "Doi copii au rămas fără tată. Poliţia nu a luat legătura cu noi. Trei dintre agresori sunt încă în libertate"

Cumnatul bărbatului ucis cu pietre în Bolintin Vale, rupe tăcerea: "Doi copii au rămas fără tată. Poliţia nu a luat legătura cu noi. Trei dintre agresori sunt încă în libertate"

Cumnatul șoferului de microbuz care a fost omorât cu pietre de un grup de romi a povestit cum au decurs evenimentele în urma cărora ruda sa şi-a pierdut viaţa. În urmă au rămas doi copii şi sute de oameni au ieșit revoltați în stradă.

Cumnatul bărbatului ucis cu pietre în Bolintin Vale, rupe tăcerea: "Doi copii au rămas fără tată. Poliţia nu a luat legătura cu noi. Trei dintre agresori sunt încă în libertate"
Sursa foto: Antena 3
de Redacția Antena 3    |    12 Ian 2022   •   21:37

Sute de oameni în stradă la Bolintin Vale, după ce un grup de romi au bătut cu pietre un şofer de microbuz în urma unui conflict.

Oamenii cer autorităţilor să fie daţi afară din localitate. Localnicii au făcut apel pe rețele sociale ca oamenii să se adune pentru a protesta în faţa primăriei. Trupele Speciale ale Poliției, chemate de urgență.

Cumnatul șoferului de microbuz care a fost omorât cu pietre de un grup de romi a povestit cum au decurs evenimentele în urma cărora ruda sa şi-a pierdut viaţa

„Cumnatul meu executa curse pe traseul Bolintin Vale Bucureşti.  A fost agresat de un grup de patru persoane de etnie romă, printre care se afla şi o femeie. Cei 4 s-au pus în faţa microbuzului şi l-au oprit. Cumnatul meu era în maşină cu fratele său şi soţia sa, iar aceştia au urcat în maşină spunând că ei caută un copil şi o femeie.

El nu executa cursa, atunci se întorcea acasă de la mama sa. Atunci, cei patru au început să-l înjure şi să arunce cu bere în el. Erau în stare de ebrietate. Până la urmă a reuşit să îi dea jos din maşină şi ei au început să dea cu pumnii şi cu picioarele în mașina.

Bărbatul a ajuns la spital cu răni grave după ce a fost bătut cu pietre

Ulterior a constatat că are cauciucul spart şi a oprit din nou. Când a oprit, cei 4 au fugit şi el a plecat după ei. Nu ştiu la ce s-a gândit poate a crezut că poate prinde pe unul din ei să-l ducă la poliţie.

A alergat după ei şi după ce s-a oprit au început să-l agreseze şi să-l bată. Unul din ei a luat o pavelă şi i-a dat în cap. Atunci a picat secerat. Am înțeles că există filmările, dar nu vor să le facă publice. Poliţia nu a luat legătura cu noi.

„Poliţia nu a luat legătura cu noi. Trei dintre agresori se află în libertate"

A doua zi am făcut eu rost de un număr şi i-am sunat eu. Din câte am înțeles cineva ar fi sunat, dar au ajuns foarte târziu. Alarma a fost dată de un nepot care a găsit microbuzul pe stradă fără el şi ulterior l-a găsit într-o baltă de sânge.

Trei dintre agresori se află în libertate. Doar cel care a dat cu piatra a fost reţinut. Cumnatul meu era foarte liniștit. Toată lumea îl cunoștea şi îl iubea. Agresorii sunt niște parveniți. Cumnatul meu a murit aseară. Are o fetită de 5 ani şi un băiat de 12 anu", a spus cumnatul bărbatului ucis cu pietre în Bolintin Vale la Sinteza Zilei.

Sute de oameni în stradă la Bolintin Vale, după o crimă: "Să vină Antena 3". Trupele Speciale ale Poliției, chemate de urgență

În cauză poliţişti întocmit un dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de vătămare corporală, în care cercetările sunt continuate de polițiști sub supravegherea procurorului din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Bolintin Vale.

Tânărul a fost inițial reținut pe o perioadă de 24 de ore, fiind introdus în Centrul de Reținere și Arest Preventiv Giurgiu, iar la data de 11 ianuarie a fost prezentat instanței, care a dispus arestarea preventivă. Având în vedere că persoana vătămată a decedat, urmează a se analiza oportunitatea schimbării încadrării juridice, în funcție de rezultatele necropsiei", se arată în comunicatul Poliţiei.

Revoltați de situaţie oamenii au ieșit în stradă. S-a dispus suplimentarea forțelor de ordine și din județele limitrofe și poliție și Jandarmerie. Potrivit protestatarilor, agresorul ar face parte din clanul spoitorilor din Bolintin Vale. Oamenii cer autorităţilor să fie daţi afară din localitate. Localnicii au făcut apel pe rețele sociale ca oamenii să iasă în stradă. Trupele Speciale ale Poliției, chemate de urgență

Trupele Speciale ale Poliției, chemate de urgență

 IPJ Giurgiu anunță că în localitate a fost constituită zonă specială de siguranță publică, pentru ca evenimentele să nu escaladeze și să fie asigurat climatul de ordine si siguranță publică.

„Pe raza orașului Bolintin Vale sunt prezente forțe din cadrul structurilor Poliției Române și Janandarmeriei Române, pentru apărarea drepturilor şi libertăţilor fundamentale ale persoanei, a proprietății private şi publice, prevenirea şi descoperirea infracţiunilor, respectarea ordinii şi liniştii publice, în condițiile legii", spune  IPJ Giurgiu.

Primarul din Bolintin Vale face apel la oameni să fie calmi

„A murit un om. Este foarte delicat. Trebuie să avem mare grijă cum ne comportăm. Pe fondul acesta de emoții se pot face lucruri necugetate. Sunt scenarii. Trebuie acţionat cu tact şi ințelepciune", spune primarul din Bolintin Vale.

Oamenii sunt nemulțumiți şi reclama diverse acţiuni: taxe de protecție, copii care nu pot sta în parc, persoane care stau la o adresa şi nimeni nu verifică. Prezent la faţa locului adjunctul Poliţiei Giurgiu a dat asigurări oamenilor ca va nota tot si va face toate demersurile necesare : "Notez tot şi mă apuc de treabă". 

×
Subiecte în articol: Bolintin Vale microbuz şofer ucis pietre
Parteneri
Ea este fetiţa omorâtă şi ascunsă într-o canapea, în Bucureşti
x close