Antena 3 CNN Actualitate Senatorul Cezar Măgureanu are interdicţie de a părăsi ţara

Senatorul Cezar Măgureanu are interdicţie de a părăsi ţara

Senatorul Cezar Măgureanu are interdicţie de a părăsi ţara
Sursa foto: Foto: Agerpres
de M.Z.    |    26 Iul 2012   •   17:12

Senatorul PSD Cezar Măgureanu are interdicţie de a părăsi ţara pe o perioadă de 30 de zile, a stabilit, joi, Direcţia de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism (DIICOT), informează Agerpres.

Măgureanu a declarat joi, la ieşirea din sediul DIICOT, unde a fost chemat pentru a i se aduce la cunoştinţă acuzaţiile reţinute de procurori, că nu îi este teamă pentru că este nevinovat.

Întrebat dacă a fost audiat, Cezar Măgureanu a răspuns că nu. ''Vă rog să-mi lăsaţi familia în pace. (...) Nu îmi e teamă de nimic. Nu sunt vinovat de absolut nimic", a mai afirmat parlamentarul.

Pe 23 iulie, DIICOT a decis începerea urmăririi penale faţă de Cezar Măgureanu, pentru infracţiunea de sprijinire a unui grup infracţional organizat.

El este anchetat în dosarul în care sunt cercetaţi membrii grupului infracţional organizat care a creat un circuit evazionist complex cu prejudiciu de peste 40 milioane euro anual.

Pe 24 iulie, senatorul PSD Cezar Măgureanu a susţinut, la Antena 3, că nu este implicat în niciun fel de activităţi infracţionale, dosarul în care este cercetat de DIICOT fiind unul ''fabricat''.

''Nu am niciun fel de implicare. Este firma ginerelui meu. Nu ştiu despre ce e vorba. Văd la televizor şi văd contrabandă Măgureanu, nu ştiu ce Măgureanu. Eu ştiu că nu am făcut contrabandă, nu am fost niciodată cercetat. Sunt ferm convins că sunt nevinovat. Nu am nicio implicare din capul locului şi nicio problemă, dar nu vin acum să spun că e politic, nepolitic, că este împotriva mea. (....) Voi răspunde în faţa legii. (...) Trebuie să mă disculp cu documente, dar nici nu am documente şi nu ştiu ce dosar mi-au fabricat mie. (...) Voi analiza cum pot demonta aceste făcături'', a spus acesta.

Senatorul Cezar Mircea Măgureanu este cercetat de procurorii DIICOT, numele său apărând în dosarul în care sunt anchetaţi membrii unui grup infracţional organizat cu legături transfrontaliere, specializat în obţinerea unor importante beneficii financiare, precum şi alţi directori ANAF, fiind creat un prejudiciu de peste 40 milioane de euro anual.

În acest caz, Tribunalul Bucureşti a emis mandate de arestare preventivă pentru 29 de zile pe numele a 39 membri ai grupării evazioniste, printre aceştia aflându-se ginerele senatorului Cezar Măgureanu, Sorin Găzdac, Octavian Grecu, zis Butoane, directorul de achiziţii din cadrul ANAF, Dan Stroe, şi omul de afaceri de origine libaneză Nicole Saikaly.

×
Subiecte în articol: DIICOT urmarit penal prejudiciu
Parteneri
Facturi Hidroelectrica, anunțul companiei pentru clienţi
x close