Antena 3 CNN Actualitate Atenţie! Ceaiurile ne pot îmbolnăvi. Medic: ”Pot produce tulburări hidroelectrolitice în corp, elimină potasiul”

Atenţie! Ceaiurile ne pot îmbolnăvi. Medic: ”Pot produce tulburări hidroelectrolitice în corp, elimină potasiul”

De obicei atunci când vrem să slăbim apelăm la diferite trucuri care să ne ajute să dam mai repede kilogramele jos. Unul dintre ele ar fi ceaiurile. Nutriţionistul Laura Ene a vorbit la rubrica ''Sfat de sănătate'' cu Andreea Cigolea, despre când ajung ceaiurile să ne îmbolnavească, dar şi care sunt frunzele cu adevărat benefice pentru organism.

Atenţie! Ceaiurile ne pot îmbolnăvi. Medic: ”Pot produce tulburări hidroelectrolitice în corp, elimină potasiul”
de Andreea Cigolea    |    04 Sep 2020   •   10:00

''Ceaiurile ne pot ajuta să slăbim, dar nu în afara unei hidratări corespunzătoare. Mai important decât ceaiul este hidratarea, cei doi litri de lichide pe zi, nu sunt o glumă, ci sunt chiar formula potrivită nu doar pentru slăbit, ci şi pentru un trai sănătos.

Există ceaiuri potrivite pentru prima parte a zilei, acestea ar fi ceaiul negru, verde pentru capacitate antioxidantă şi pentru capacitatea de revigorare, dar şi de detoxifiere şi de compuşi antioxidanţi pe care îi conţine.

Pentru masa de prânz aş recomanda un ceai mai degrabă digestiv. Sunt tot felul de formule pe piaţă, ceai de digestie uşoară, care să ne ajute efectiv digestia. La masa de seară aş recomanda un ceai pentru un somn liniştit, un ceai potrivit pentru a ne calma după zilele grele peste care trecem cu toţii şi pe care le resimţim.

Ceaiurile ne fac rău doar când sunt în exces!

Există anumite ceaiuri care nu se recomandă în anumite tratamente, în curele de chimioterapie.

Ceaiul de sunătoare poate să facă mai mult rău decât bine. Există ceaiul de lemn dulce care în exces poate să producă tulburări hidroelectrolitice în corp, elimină potasiul. Ceaiurile diuretice în exces şi laxativele în exces pot să ne deshidrateze şi să ne facă mai mult rău decât bine în încercarea de a elimina kilogramele în plus.

Ceaiul diuretic înseamnă că stimulează eliminarea urinară de apă, iar ceaiurile laxative înseamnă că stimulează eliberarea colonului. Sunt foarte potrivite să le consumăm, doar cu măsură'', a spus Laura Ene, medic primar în Diabet, Nutriţie şi Boli Metabolice.

×
Subiecte în articol: ceaiuri Laura Ene Sfat de sănătate
Parteneri
Ion Iliescu și Petre Roman, audiați în Dosarul Mineriadei, după 34 de ani
x close