Antena 3 CNN Actualitate Şi-a respectat guvernul USL promisiunile? Ce spune Victor Ponta, la împlinirea unui an de guvernare USL

Şi-a respectat guvernul USL promisiunile? Ce spune Victor Ponta, la împlinirea unui an de guvernare USL

Şi-a respectat guvernul USL promisiunile? Ce spune Victor Ponta, la împlinirea unui an de guvernare USL
Sursa foto: Foto: Agerpres
de S.T.    |    08 Mai 2013   •   21:49

La împlinirea unui an de guvernare USL, Mihai Gâdea a stat faţă în faţă cu premierul României, Victor Ponta, cu vicepremierii Liviu Dragnea şi Daniel Chiţoiu, dar şi cu ministrul agriculturii Daniel Constantin, pentru a afla care sunt împlinirile, dar şi eşecurile acestui an.

Preşedintele Traian Băsescu a declarat, miercuri, că USL a ratat intrarea României în Spaţiul Schengen şi a apreciat că ne trebuie un guvern competent, care să creeze locuri de muncă şi creştere economică.

Întrebat de Mihai Gâdea cum ar descrie guvernul pe care îl conduce, Victor Ponta a spus că nu are nici dorinţa şi nici obligaţia pentru a-i răspunde preşedintelui.

"Dorinţa şi obligaţia mea e să răspund românilor. Românii nu mai aşteaptă nimic de la preşedintele Băsescu. Toate aşteptările lor sunt îndreptate către guvern. Referitor la acel obiectiv al meu, de a construi cel mai cinstit guvern, în aceste 12 luni dificile de bătălii nu a existat niciun singur caz de corupţie în cadrul cabinetului", a spus Victor Ponta.


-Suntem singura ţară din UE care nu doar am reîntregit pensii şi salarii, dar nu am mărit nicio taxă importantă, a rămas cota unică, şi aici e meritul liberarilor, eu nu cred aşa mult în cota unică.

-Dacă lucrurile merg aşa cum arată, sperăm să reducem CAS în 2013.

Vezi mai jos cele mai importante declaraţii ale vicepremierului Daniel Chiţoiu:

-Premisele economice din 2013 conduc către o creştere economică de 1,6 puncte procentuale.

-Bugetul a fost construit încât să alocăm o parte foarte mare pe cheltuieli de investiţii cu efect multiplicator.

-Astăzi am aprobat un împrumut de 1,5 miliarde de lei pentru cofinanţare fonduri europene.

-Suntem optimişti în ceea ce priveşte 2014 pentru creşterea veniturilor la populaţie, când estimăm o creştere de peste 2,2 puncte procentuale, undeva la 3 puncte procentuale.

-Avem un excedent al balanţei comerciale, al contului curent şi o creştere a exporturilor pe pieţele non-euro.

-Cei care fac evaziune simt că se produce o schimbare şi că nu mai au sprijin de la anumite persoane din conducerea statului.

-Am semnat un acord de împrumut de 170 de milioane de euro pentru restructurarea ANAF şi a structurilor teritoriale(...).  În urmatoarele două săptămani, voi veni în guvern cu un proiect prin care toate structurile de control operativ care au rolul de a combate evaziunea fiscală se reunesc într-o singură structură de control.

Ministrul Agriculturii, Daniel Constantin, susţine că pentru a avea fonduri mai multe la buget, există două surse: fonduri europene şi reducerea evaziunii fiscale.

Potrivit ministrului, evaziunea fiscală la pâine este estimată la 500 de milioane de euro.

Urmăreşte înregistrarea integrală a emisiunii "Sinteza Zilei cu Mihai Gâdea".



×
Parteneri
Orașul din Europa care cere ca ziua să aibă 26 de ore în loc de 24
x close